Recenze Rollerdrome, dynamické střílečky s líným koncem
i Zdroj: Roll7
Rollerdrome Recenze Recenze Rollerdrome, dynamické střílečky s líným koncem

Recenze Rollerdrome, dynamické střílečky s líným koncem | Kapitola 2

Radek Raudenský

Radek Raudenský

16. 8. 2022 15:00

Seznam kapitol

1. POMALU SE ROZJEZDI 2. ŠAMPIONÁT, KDE NEJSTE VÍTÁNI 3. VÁS TO NEBAVÍ?

Budoucnost lidstva, tak jak si jí představují kreativci, může být všelijaká. V některých případech se mluví o přelomových vynálezech, které naší civilizaci posunou na další technologickou úroveň, v Rollerdrome se ale počítá s tím, že se zábavní průmysl pokřiví natolik, že lidé budou hltat krvavé zápasy a boj o holý život. Zatímco v Hunger Games se bojuje v aréně, kde musí „hráči“ pracovat s tím, co najdou, Rollerdrome na to jde trochu po gladiátorsku. Soutěžícím dá do rukou zbraně, na nohy trekové brusle, vrhne je do skateparku a proti nim postaví všemožné nepřátele.

Reklama

ŠAMPIONÁT, KDE NEJSTE VÍTÁNI

Šampionát Rollerdrome, respektive „příběhová“ kampaň, se skládá ze čtyř fází. Abyste mohli postoupit do další, musíte splnit určitý počet výzev. Těch je v každém levelu deset a postupně se jejich obtížnost zvyšuje. V prvních dvou fázích jsem byl s tímto systémem poměrně spokojen, jelikož prosté dokončení úrovně nebylo až tak náročné a výzvy byly skutečnou výzvou

Společně s často měnícím se prostředím a velkou variabilitou nepřátel dokázala hra držet tempo a neustále překvapovala. Dobře kombinovala nové prvky se zvyšující se obtížností úrovní, které bylo často třeba několikrát opakovat – ať už kvůli výzvám nebo prostě proto, že jsem skončil kořistí nepřátel. Neustálé sledování okolí je správně dynamické a během průjezdu nemůžete ani na sekundu polevit – neustále na vás míří sniper, jedete směrem k obrovskému robotovi, nebo vás pronásleduje letka raket.

Velice rychle zjistíte, že nováčkovi jako jste vy není takový úspěch přán a bruslící „kolegové“ se vás snaží zničit.

Poměrně zajímavě se rozbíhá i příběh, kterému komiksová grafika dost sluší. Zápletka je vyprávěna skrze krátké úseky, kde se pohybujete třeba v kabinách, ve studiu nebo ve vlaku. Přes klasické poznámky nebo v rádiu vstřebáváte současné dění. Velice rychle zjistíte, že nováčkovi jako jste vy není takový úspěch přán a bruslící „kolegové“ se vás snaží zničit.

Bohužel, studio asi dobře vědělo, proč preview verzi zaseklo těsně před prvním bossfigtem a dvěma posledními kapitolami. Právě tady totiž začíná Rollerdrome citelně ztrácet.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama