No More Heroes 3 Recenze Recenze No More Heroes III, závěrečné kapitoly asi nejšílenějšího hack'n'slash na trhu

Recenze No More Heroes III, závěrečné kapitoly asi nejšílenějšího hack'n'slash na trhu

Martin Synek

Martin Synek

7. 9. 2021 12:15

Seznam kapitol

1. TRAVIS SE VRACÍ, NAPOSLEDY 2. VĚTŠÍ NENÍ VŽDY LEPŠÍ 3. FINIŠ

Legendární akční hrdina Travis Touchdown se naposledy vrací, aby nakopal zadky všem příšerám a... vytřel pár záchodů. Jak dopadl třetí díl šílené série hack'n'slash akcí No More Heroes?

Reklama

Už žádní hrdinové. Tedy alespoň v momentě, kdy svět obývá Travis Touchdown a loví mimozemské bubáky, kteří jako obvykle dost prudí a zase chtějí ovládnout matičku Zemi. Tentokrát se totiž tvůrci z týmu Grasshopper Manufacture rozhodli pro zakončení letité ságy a je tedy nutné přijít s další sadou choromyslných výplodů Sudovy fantazie. No a věřte, že už od samého začátku budete zase jen nevěřícně zírat na to, co se na obrazovce televize či displeji Nintenda Switch odehrává.

ÝTÝ SE VRACET DOMŮ! 

Ještě se však na chvilku vraťme do týmu Grasshopper Manufacture, jehož nejhlavnějším tvůrčím mozkem budiž Goiči Suda, též známý jako Suda51. Tvorbu tohoto chlapíka sleduji už dlouhá léta a pokud bych měl na něm vypíchnout jen jednu jedinou věc, šlo by o jeho geniální schopnost být doopravdy originální. Dodnes velmi rád vzpomínám na Killer7 nebo Shadow of the Damned, kde si ke spolupráci přizval dalšího ze skvělých tvůrců Šindžiho Mikamiho. A to se nebavíme o Sine Mora nebo Lollipop Chansaw, které ve své době byly vším možným, jen ne standardní produkcí. No a na podobné vlně jede i série No more Heroes, která původně divočela hlavně na konzolích Wii. 


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

  • Doporučená cena: 1399 Kč
  • Česká lokalizace: Ne
  • Faktor znovuhratelnosti: Nízký
  • Bude vás bavit: Protože to celé vylezlo z hlavy Sudy51 a protože jste nic podobného ještě neviděli
  • Nebude vás bavit: Pokud nejste v duši tak trochu šílení

Třetí díl vás začne překvapovat již od samého spuštění, kdy v osmibitovém prostředí zažijete, jaké je to být Deathmanem a bojovat proti hlavnímu bossovi stejnojmenné hry. Jenže to stále nestačí, a tak se před vámi začne odvíjet příběh chlapce, který našel mládě mimozemšťana jménem Fu, kterého se mu podařilo skrýt a při odletu emzáka si ještě stihli slíbit, že se za dvacet let zase uvidí. Dvě desítky let uběhnou jako voda a hle, dospělý Fu splnil to, co slíbil. Jen s tím rozdílem, že nepřišel pouze pozdravit starého přítele, nýbrž si přišel vzít Zemi. K tomu mu dopomáhá jeho šílená partička kámošů v ještě šílenějších kostýmech. 

Běžná válka emzáků proti lidem je však málo zábavná, a tudíž se Fu rozhodne, že uspořádá mezigalaktický turnaj, do kterého se může kdokoliv přihlásit a bojovat proti deseti nejmocnějším bytostem, se kterými tento hlavní záporák partí. Když se ale do turnaje zapíše náš milovaný Travis, bitva o bytí a nebytí dostává naprosto jiný nádech. Velkohubé chvástání nebere konce a baterie ve světelném meči dostanou taky řádně zabrat. 

MUSÍM NA VELKOU

Když se to vezme kolem a kolem, hra je podobně jako předchůdci plná různorodých vtípků a činností, které ve hrách běžně neuvidíte. Popkulturní narážka číhá na každém kroku a grafická podoba produktu se mění hráčovi pod rukama přesně tak, jak ji ve své geniálně choré mysli vytvořil Suda51. Tím zbytkem budiž perfektně navržený a fungují soubojový systém, který činí ze hry zábavnou hack and slash záležitost. Tu doplňuje nutnost dobíjet v mezičase baterky pro světelnou šavli nebo kontextové útoky, které se ovládají pomocí analogových páček či pohybem, v závislosti na zvolené formě ovládání. 

Souboje s galaktickými superhrdiny jsou kapitolou samou o sobě

Zdejší souboják zahrnuje slabý a silný útok, možnost skoku nebo úhybný manévr, jehož správným provedením ve správném okamžiku dokážete zpomalit čas a zasadit soupeři drtivou smršť úderů. Protivníků je pochopitelně několik druhů, na každého z nich platí jiná taktika a je nutné vždy uvažovat nad tím, kterého z nich sejmete jako prvního. Do tohoto všeho je možné použít vychytávky Travisovy smrtonosné rukavice, která nabízí například speciální kop, zpomalení času či možnost odhození protivníka na dálku. V momentě, kdy vám přejdou bojové mechanismy do krve, budete čekat na jakoukoli pobídku k boji a můžete se směle vydat po stopách některého z bossů.

Souboje s galaktickými superhrdiny (jak se zde uzurpátoři z kosmu nazývají) jsou kapitolou samou o sobě, protože je každý z těchto duelů něčím specifický a originální tak, jako jeho protagonisté. I ti však nakonec podlehnou Travisově světelné čepeli a vyslechnou některou z jeho peprných hlášek.  Zbytek děje se odvíjí v ulicích otevřeného města, kde váš hrdina na svém přibližovadle řeší postranní úkoly a aktivity.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama