Need for Speed: Unbound Recenze Recenze Need for Speed Unbound - “spýdy” jsou ve formě, ale ne bez chyb

Recenze Need for Speed Unbound - “spýdy” jsou ve formě, ale ne bez chyb | Kapitola 3

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 12. 2022 14:05 5

Seznam kapitol

1. TASTE KALENDÁŘE 2. STYL KONTRA KONTROVERZE 3. KROK OD CÍLE

Need for Speed Unbound si při odhalení vysloužily punc nenáviděného pokračování. O to více ale umí překvapit tím, že jde naopak o jeden z nejlepších a nejzábavnějších dílů série.

Reklama

K Need for Speed Unbound mám vlastně jen jednou významnější výhradu. Systém policie mi prostě v Heat přišel citelně zajímavější a napínavější. Od určité fáze příběhu totiž máte prakticky permanentně na čele terč s nejvyšší úrovní policejní bělosti. To v Heat znamenalo opravdu pekelný boj o přežití. V Unbound ale od zmíněné půlky příběhu strážcům pořádku i v jejich nejsilnější formě naprosto v klidu ujedete. Problémem je však především to, že i mimo honičku hlídky číhají prakticky za každým rohem. Některé noční radovánky se tak mění v nekonečný cyklus aktivace honičky a o pár okamžiků později zdlouhavého chladnutí zájmu pronásledujících. Není to žádná výzva, není to moc zábava, spíše je to hrozná otrava. Sporadičtější, ale mnohem nebezpečnější honičky v Heat mají jasně navrch.

Recenze Need for Speed Unbound - “spýdy” jsou ve formě, ale ne bez chyb
i Zdroj: Tadeáš Pepř / Hrej.cz

Vedle toho jsem především ke konci cítil jisté opotřebování a nízkou variabilitu jednotlivých závodů, které často opakujete hned několikrát, jen v malých variacích. To ale také přičítám tomu, že jsem recenzoval v mnohahodinových kusech, a na ty prostě extrémně zběsilá a vyčerpávající hratelnost Need for Speed není úplně vhodná.

Ve výsledku jde ale o velmi slušnou nabídku arkádového závodění, která jen v základním příběhu zabere klidně i 25-30 hodin. Pokud vám není stylizace vyloženě odporná, nebo nehledáte vážněji pojaté ježdění (ale proč pak vůbec čtete recenzi Need for Speed?), jsou Unbound nejlepším, nejzábavnějším a nejpestřejším pokračováním série za spoustu let. 

Kdo ví, třeba si i vy rozšíříte obzory.

Need for Speed: Unbound
PlayStation PlayStation 5
Windows PC
Xbox Xbox Series X | S

Verdikt

Need for Speed Unbound nejsou dokonalou arkádovou závodní hrou, ale minimálně se tomu dost blíží. Nenechte se odradit svéráznou stylizací, v tomhle případě prostě funguje báječně a doprovází zábavný jízdní model, napínavé závody a bohatou nabídku automobilového vyžití.

Co se nám líbí a nelíbí?

Zábavný, přístupný, přizpůsobitelný a uchopitelný jízdní model
Na začátku příjemná výzva
Bohatá nabídka aut a tuningu
Stylizace a soundtrack perfektně zapadají do ladění hry
Parádní sound design, líbivá grafika, obrovské město
Systém policie je otravný a později nepředstavuje výzvu ani zábavu
Některé prvky "kultury" hry jsou přece jen na pěst
Zlobící fyzika
Závody se po čase začnou opakovat a mohly by být pestřejší
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama