Metroid Prime Remastered Recenze Recenze Metroid Prime Remastered, jedné z nejlepších aktuálních her pro Nintendo Switch

Recenze Metroid Prime Remastered, jedné z nejlepších aktuálních her pro Nintendo Switch | Kapitola 3

Martin Synek

Martin Synek

17. 2. 2023 15:15

Seznam kapitol

1. DEFINICE ŽÁNRU 2. S CITEM PRO DETAIL 3. NADČASOVÝ PRODUKT

Minulý týden Nintendo prostřednictvím svého Directu představilo a zároveň i rovnou vydalo remasterovanou verzi dvacet let staré klasiky Metroid Prime. Jak moc se na ní zub času za ta léta podepsal? To zjistíme v dnešní recenzi.

Reklama

Na závěr je nutné zmínit ještě souboje s bossy, kterých vás ve hře čeká hned několik. I zde najde využití vizor a také schopnost najít slabé místo a okamžik, kdy správně napadnout nepřítele. Proti Samus se postaví mnoho roztodivných kreatur, které budou chtít nic menšího, než její smrt. Každá se svými záludnými útoky nebo složitějším přístupem k její likvidaci. Jsou to vrcholy soubojových částí, a protože jsem původní hru několikrát dohrál, spíše jsem se těšil na to, jak tvůrci zapracovali na detailních podobách jednotlivých strážců úrovní. Nutno podotknout, že se s tím popasovali skvěle, tak jako se zbytkem hry.

Recenze Metroid Prime Remastered, jedné z nejlepších aktuálních her pro Nintendo Switch
i Zdroj: Martin Synek / Hrej.cz

Ambientní zvuky, které jsou vždy důležitou součástí jakéhokoliv Metroidu opět působí velmi dobře a kapání vody, praskání trubek a další zvuky ve hře prostě sedly, jako příslovečná pr*el na hrnec. Osobně se mi jen těžko hledá cokoli, co hře vytknout, protože technický stav je téměř stoprocentní a doposud jsem nenašel žádný bug ani glitch, který by mě otravoval nebo by mi něčím kazil samotné hraní. Technická kvalita her od first party studií pro Switch většinou bývá bezchybná (Martin asi nehrál poslední Pokémony…, pozn. red.) a Metroid Prime Remastered mě v tom pouze utvrzuje. Byl vytvořen s láskou původních autorů a vylepšuje zážitek ze hry, která již před dvaceti lety zaznamenala nebývalý úspěch mezi fanoušky. Tomu se přátelé říká nadčasová hra a rád bych, aby v budoucnu prošly stejnou péčí i zbylé díly Prime série.

Pro vás hráče by však mělo stačit to, že máte tu čest s jednou z nejlepších her na Switch, kterou by měl vyzkoušet každý majitel aktuální mašinky od Nintenda. A je jedno, jestli jste hru již někdy předtím hráli nebo jste nováčci. Zde dostáváte kompletní a nadčasový produkt, kterému by spíše seděl přídomek „remake“.  Bravo.

Metroid Prime Remastered
Nintendo Switch Switch

Verdikt

Skvěle vypadající, skvěle hratelná a nebývale odladěná hra, která by neměla chybět ve sbírce žádnému majiteli Nintenda Switch. Amen.

Co se nám líbí a nelíbí?

Vyladěná hratelnost
Skvělá grafika
Perfektní level design
Objevování příběhu
Technický stav
O to víc chci čtvrtý díl
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama