Kirby's Return to Dream Land Deluxe Recenze Recenze Kirby's Return to Dream Land Deluxe, skvělé hry, jejíž největší vadou je přemrštěná cena

Recenze Kirby's Return to Dream Land Deluxe, skvělé hry, jejíž největší vadou je přemrštěná cena

David Plecháček

David Plecháček

9. 3. 2023 16:30

Seznam kapitol

1. HOPSA HEJSA 2. JSTE TO, CO JÍTE 3. NEPŘEKVAPIVÝ ZÁVĚR

Chce se mi začít nějakou nudnou, otřepanou frází o tom, jak Nintendo umí dělat nevšední hry, jak svým svérázným přístupem i na Switchi dokazuje svou unikátnost… ale tohle všechno už vás musí neskutečně nudit. Nintendo je prostě Nintendo, a podobné fráze slýcháte pořád. Vedle těch skvělých a nápaditých her však Nintendo plodí taky ty, které jsou jen tak jakoby do počtu, a remaster jedné takové by neměl stát plnou cenu.

Reklama

Málokdy začínám recenzi zrovna cenovou politikou dané hry, jsou ale případy, kdy je právě cena tou největší překážkou. Kirby’s Return to Dream Land není vůbec špatnou hrou, její velikost ale ani zdaleka neodpovídá tomu, kolik si za ní Nintendo účtuje.

Měl bych být asi přesnější: recenzovanou hrou je Kirby’s Return to Dream Land Deluxe. Původní hra, oproštěná od Deluxe přídomku, vyšla původně před dvanácti lety. Stejně jako u několika dalších her na Switchi tahle Deluxe verze značí, že ji vývojáři vzali, přeleštili, případně doplnili o nějakou novinku, a vydali znovu na aktuálním hardwaru. 


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

  • Doporučená cena: 1450 Kč
  • Datum vydání originálu: 24. října 2011
  • Přináší Deluxe verze něco nového? Přináší jednu end-game kampaň a lehce inovuje dřívější vedlejší aktivity
  • Jak si stojí tento remaster ve srovnání s nedávným 3D dílem? Kirby and The Forgotten Land byl po všech směrech moderním návratem oblíbené postavičky. Return to Dream Land je o něco kratší, ale především mnohem přímočařejší díky své 2D grafice, což ulehčuje hraní specificky nejmenším hráčům, na něž hra cílí, ale Kirby se kvůli tomu ochuzuje o nápaditější hratelnost.
  • Je ve hře kooperace? Ano, až pro čtyři hráče  

Pokud zůstaneme u hodnocení ceny, chtít 60 eur za remaster je samo o sobě poměrně netypické. Kirby je, navíc, jen „obyčejná“ plošinovka. Všemi klady a zápory a specifickými vlastnostmi hry si projdeme postupně na následujících řádcích, klíčové teď však je, že vývojáři z HAL Laboratory nevnukli hře žádnou výraznou inovativní myšlenku, designový prvek, který by z Kirbyho návratu do snového světa udělal něco víc, nebo třeba poutavý příběh, s nímž byste zůstali přikovaní k obrazovce až do konce. 

Ale neudělali ani žádnou výraznější chybu. Jak už to u her od Nintenda bývá, i kdyby zrovna nešlo o hit překypující nápady, jde o poctivou hru, která nechybuje. 

A tak opět vyvstává otázka, jestli to je dost…

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama