Halo Infinite Recenze Recenze kampaně Halo Infinite - návrat ke kořenům, nebo moderní paskvil?

Recenze kampaně Halo Infinite - návrat ke kořenům, nebo moderní paskvil?

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 12. 2021 09:01 2

Seznam kapitol

1. ZETA HALO 2. HRDINA 3. NE VŠECHNO SE POVEDE

Téměř přesně 20 let od vydání prvního dílu se sci-fi série Halo dočkává regulérní šestky. Jak dopadlo uzavření druhé trilogie a jde skutečně o slibovaný návrat k původní formuli kultovní značky?

Reklama

Nevím, kdy naposledy jsem měl při úvodních titulcích nějaké hry na krajíčku. Kdy jsem naposledy zažíval ten pocit chvění po celém těle, toho mírného neuvěření, že konečně začínám hrát titul, na který jsem čekal opravdu dlouho. Naposledy jsem něco podobného zažíval možná u Red Dead Redemption 2. Dalším podobným, ale určitě ještě významnějším adeptem je nové Halo. Halo pro mě totiž znamená herní dětství i dospívání, znamená pro mě v podstatě všechno, co nějak souvisí s hrami, a kdybych měl prstem ukázat na jednu jedinou sérii, kterou bych si s sebou měl vzít do hrobu na věčnost, bude to tahle militantí sci-fi sága o jednom statném jinochovi v zelenkavém brnění.


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

  • Doporučená cena: 1700 korun (kampaň bude i v Game passu)
  • Základní herní doba: Zhruba 10 až 15 hodin
  • Česká lokalizace: Ne (původně přitom ve hře být měla)
  • Projedu se Scorpionem?: Ano, více než kdy dříve
  • Vrací se do hry dual-wield?: Zatím bohužel ne

Na Infinite jsem čekal jako na smilování, i když se značnou skepsí. Po rozpačité čtyřce a trochu nedopečené pětce dostalo studio 343 Industries další šanci na reparát a návrat k odkazu legendárních Bungie. Infinite se ale nerodilo snadno. Hra, oznámená v roce 2018, měla původně doprovázet novou konzoli Xbox Series jako launchový titul téměř přesně před rokem. Možná i kvůli katastrofální ukázce gameplay záběrů během loňské E3 ale došlo k dost zdlouhavému odkladu, na Zeta Halo se hráči vydají až 8. prosince 2021. Stálo to čekání za to? Jak se na hře podepsaly odklady, změny v personálním složení studia i moderní trendy FPS?

Je to konečně TO Halo, na které jako core fanoušci od vydání Reach čekáme?

VSTÁVEJ

Pokud jste viděli jeden z prvních odhalovacích trailerů, víte poměrně přesně, jak zápletka šestého Halo začíná. S Master Chiefem se na začátku příběhu setkáváme tak, jako v zhruba polovině všech předchozích dílů, totiž během spíše nedobrovolné hibernace. Supervoják John-117 už zase chrní, tentokrát zamčený v útrobách svého brnění Mjolnir. Naštěstí na scénu přichází neznámý vojín, pilot Pelicana, který Master Chiefa náhodou najde a opět v něm zažehne jiskru chuti nakopat zadek mimozemskému neřádu. 

Svět se ale v mezičase změnil. Halo Infinite totiž navazuje celkem dlouhých šest měsíců po konci pětky. Příběh hráče přivádí na instalaci Zeta Halo, jeden z posledních prstenců Halo v galaxii, který dle všeho ukrývá něco, co žádný jiný z prstenců nemá. I proto o něj zápolí nová antagonistická frakce Banished, se kterou jsme se seznamovali v Halo Wars 2. Ta totálně zdecimovala lidské jednotky UNSC, do hry ale promlouvá i rasa Created, kterou na konci Guardians zmobilizovala šílená Cortana a nově se objevující nebezpečí v podobě tajemné postavy Harbinger.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama