Gungrave G.O.R.E Recenze Recenze Gungrave G.O.R.E, čistokrevného hrobového průšvihu

Recenze Gungrave G.O.R.E, čistokrevného hrobového průšvihu | Kapitola 4

Martin Synek

Martin Synek

12. 12. 2022 14:00

Seznam kapitol

1. ŘÍKEJTE MI HROB! 2. NOSÍM RAKEV NA ZÁDECH! 3. NEJRADŠI MÁM SEKANOU! 4. A NIKDO MĚ NEMÁ RÁD!

Vždycky jsem měl velmi blízko ke hrám typu Devil May Cry nebo později i sérii Castlevania: Lords of Shadow. Pokud pominu fakt, že takovýchto her v poslední době příliš mnoho nevzniká, tak čas od času se přeci jen objeví titul, který se tomuto žánru (hack and slash či 3rd person shooter) velmi přibližuje. Gungrave se již od začátku tváří, že bude drsňáckou střílečkou se silným hlavním hrdinou, kde bude nutné permanentně držet prst na spoušti. Zásadní otázkou však zůstává, jestli to bude stačit!

Reklama

A NIKDO MĚ NEMÁ RÁD!

Snad největší výtku ze všech si zaslouží zdejší skripty, kterými je hra prolezlá až hanba. Chápu, že je nutné někoho pozabíjet, někam se rychle dostat, aby se aktivovala sekvence, která například otevírá dveře. Nicméně se mi snad v každém jednom levelu stalo, že skript prostě nezafungoval a moje postava zůstala uzavřená v bodě, kdy nešlo postoupit dál v příběhu. Představte si poté, že několik levelů musíte splnit takzvaně na jeden zátah a taková pitomost někde ke konci úrovně vás donutí celý proces průchodu opakovat. A ne jedenkrát. Mnohokrát vlastně ani nejste schopni zjistit, co po vás v dané lokaci tvůrci chtějí, což má většinou za následek opět restart úrovně a prohlubující se frustraci.

Suma sumárum mi z toho vyšel docela solidní průšvih!

Zvráceným majstrštykem je i zdejší hudba a zvuky okolo. Marně bych vzpomínal na hru, která mě naposled donutila vypnout hudební doprovod. Tady se v prvních chvílích rozezní asi dvouminutová smyčka, která vám drásá uši a nervy. Průměrný průchod jednoho levelu činí asi 20 minut a když takový hudební paskvil máte poslouchat 10x dokola, to je už na pováženou. A bohužel se to v průběhu celé herní doby nezmění. Ostatní zvuky na tom nejsou o nic lépe. Jestli je to střelba, běh nebo obyčejné praskání materiálů, je to prostě slabota. Štve mě to o to více, že se běžně takovými prkotinami u podobných her nezabývám.

Graficky také není o co stát a podíváte-li se do naší galerie, dáte mi snad za pravdu, že by se hra hodila spíše na stroje o dvě generace starší. Nespraví to ani výběr ze dvou režimů (Cinematic a Performance), mezi kterými jsem nebyl schopen rozeznat rozdíl. Pro fanoušky je zde přichystána historie značky v podobě psaného textu a možnost si otevřít nové skiny pro hlavní postavu. Závěrem snad jen dodám, že celková herní doba je něco kolem sedmi hodin v závislosti na zvolené obtížnosti. Suma sumárum mi z toho vyšel docela solidní průšvih, který sice hluboko ve svém jádru schovává solidní základ, ale ta omáčka okolo je hodně nedochucená. 

GUNGRAVE G.O.R.E
PlayStation PlayStation 5
Xbox Xbox One
Windows PC
Xbox Xbox Series X | S
PlayStation PlayStation 4

Verdikt

Frenetická akce, která odrazuje hráče skoro každý svým aspektem. Má odpudivou grafiku, neposlouchatelnou hudbu, spoustu bugů a glitchů, ale někde v jádru skrývá funkční soubojový systém, který by mohl posloužit lepší budoucnosti série. Pokud nějaká bude!

Co se nám líbí a nelíbí?

Historie série
Povedené animované sekvence
Solidní soubojový systém
Grafická podoba titulu
Špatná hudba a zvuky
Grafické glitche a bugy
Chyby ve skriptech
Všudypřítomný chaos
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama