Gungrave G.O.R.E Recenze Recenze Gungrave G.O.R.E, čistokrevného hrobového průšvihu

Recenze Gungrave G.O.R.E, čistokrevného hrobového průšvihu | Kapitola 2

Martin Synek

Martin Synek

12. 12. 2022 14:00

Seznam kapitol

1. ŘÍKEJTE MI HROB! 2. NOSÍM RAKEV NA ZÁDECH! 3. NEJRADŠI MÁM SEKANOU! 4. A NIKDO MĚ NEMÁ RÁD!

Vždycky jsem měl velmi blízko ke hrám typu Devil May Cry nebo později i sérii Castlevania: Lords of Shadow. Pokud pominu fakt, že takovýchto her v poslední době příliš mnoho nevzniká, tak čas od času se přeci jen objeví titul, který se tomuto žánru (hack and slash či 3rd person shooter) velmi přibližuje. Gungrave se již od začátku tváří, že bude drsňáckou střílečkou se silným hlavním hrdinou, kde bude nutné permanentně držet prst na spoušti. Zásadní otázkou však zůstává, jestli to bude stačit!

Reklama

NOSÍM RAKEV NA ZÁDECH!

Jak už bylo výše řečeno, Gungrave G.O.R.E. je 3rd person frenetická střílečka kombinovaná s hack & slash principy. Nutno podotknout, že striktně lineární, až koridorová. Grave disponuje dvěma základními pistolemi Cerberus a jakousi hightech rakví (Death Hauler), kterou se umí velmi dobře ohánět. Jak hlásají nejnovější trailery na hru, nesmíte přestat mačkat spoušť, což je bezpochyby pravda. Při střelbě funguje systém automatického míření, který vždy najde nejbližšího nepřítele, a pouze změnou směru se dá mezi jednotlivými oponenty přepínat. K tomu je nutno přičíst, že se dá bojovat i na blízko pomocí rakve, což je taktika, která například tužším oponentům dokáže prorazit štít.

„Progres funguje podobně jako u většiny konkurentů.“

Do vínku jsou hlavnímu hrdinovi dány i nějaké ty speciální dovednosti, které si postupně namapujete pro tlačítka rychlé volby, aby se dala v boji jednoduše používat. Nejprve však bude nutné si tyto dovednosti odemknout a stejně tak i nové pohyby a vychytávky. Postup funguje, podobně jako u většiny konkurentů, na bázi sbírání stylových bodů, které se poté rozdělují do tří kategorií. Každá nová dovednost, ať už jde o komba, zvýšení počtu životů či některý z ničivých super útoků, stojí ony stylové body. Ty se získávají nějakou zvláště povedenou popravou či útokem a vždy na konci levelu dojde k součtu nasbíraných bodů a poté možnostem je utratit. 

Pokud v boji selžou všechny standardní metody, jak se vypořádat se zástupy protivníků, může Grave aktivovat svůj osobní režim zuřivosti. Ten mu na omezený čas propůjčí možnost se inkarnovat v nezastavitelný masomlýnek, který pod tíhou kulek a své těžké rakve dokáže v řadách nepřátel napáchat nepěknou paseku. Obranné schopnosti našemu hrobníkovi naopak dodává hbitý úskok do strany nebo klasický skok pro možnost, dostat se na vyšší místo. Kombinací všech dovedností, které Grave ovládá, lze vyřídit každého oponenta, včetně závěrečných bossů. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama