Recenze Goat Simulator 3 aneb za mých mladých let bylo lépe
i Zdroj: Coffee Stain
Goat Simulator 3 Recenze Recenze Goat Simulator 3 aneb za mých mladých let bylo lépe

Recenze Goat Simulator 3 aneb za mých mladých let bylo lépe | Kapitola 2

Radek Raudenský

Radek Raudenský

7. 12. 2022 17:40

Seznam kapitol

1. NAJDI SI ZÁBAVU 2. TROCHA POMOCI 3. NA CHVÍLI MOŽNÁ

Když studio Coffee Stain Studios vydalo v roce 2014 bláznivý titul Goat Simulator, asi málokdo čekal, co tento naprosto nelogický splácanec všeho možného dokáže způsobit. Nejen, že hra sama o sobě zaznamenala masivní úspěch a kopie se prodávaly po desetitisících, zároveň ale herní průmysl zaplavily simulátory všeho možného i nemožného, včetně možností hrát za kámen nebo kus chleba.

Reklama

To samo o sobě předčí původní nabídku Goat Simulatoru, vývojáři si ale nejspíše uvědomili, že doba se posunula a pár obsahových novinek navíc nestačí. Hra vás tak nakonec trochu ponouká experimentovat. Pamatuju si na to, jak Tadeáš v jednom z hPodů lamentoval, že se dnes hry nehrají pro zábavu, ale pro docílení něčeho. A Goat Simulator je toho jasným důkazem. Prostý sandbox nestačí, hra vám tak naservíruje i několik základních úkolů, které vás v první řadě naučí základy ovládání, případně i další drobnosti, jako je vývrt ve vzduchu nebo backflip.

S čímž vám také vyskáčou klasické otazníčky, vykřičníky a různé další ikonky, značící mise po celé mapě. A právě ty jsou asi tou nejdůležitější náplní hratelnosti.

Další úkoly jsou už o něco komplexnější, ale taktéž vás seznamují s možnostmi hry. Těch je celá řada, vypíchnu asi ty nejdůležitější. Hráč může třeba ukrást auto, které má navíc nitro a různé rychlosti. Koza také ve stylu inFamous zvládne jezdit po elektrickém vedení a vytvořit si tím pořádné momentum. Opět – jde o funkce, které musíte sami dokázat zkombinovat tak, abyste se… začali bavit.

No a nakonec jsou tu možnosti samotného světa. Čeká vás třeba nechvalně proslulé odhalování mapy skrze věže, v nichž se ještě nachází tajemné dveře uzavřené řetězy, což ve vás rozhodně probudí zvědavost. 

Hlavním účelem věží je ale odhalení dalšího kusu mapy, s čímž vám také vyskáčou klasické otazníčky, vykřičníky a různé další ikonky, značící mise po celé mapě. A právě ty jsou asi tou nejdůležitější náplní hratelnosti.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama