Recenze Forspoken, kde se skvělé souboje tlučou s nevyužitým potenciálem
i Zdroj: Square Enix
Forspoken Recenze Recenze Forspoken, kde se skvělé souboje tlučou s nevyužitým potenciálem

Recenze Forspoken, kde se skvělé souboje tlučou s nevyužitým potenciálem | Kapitola 3

Radek Raudenský

Radek Raudenský

30. 1. 2023 17:40

Seznam kapitol

1. BATSHIT 2. UŽÍVEJTE SI PARKOUR 3. MŮJ STÍN MORDORU PODRUHÉ

Když jsem viděl Forspoken vůbec poprvé, hra mě na první pohled uhranula. Otevřený svět není samozřejmě ničím novým, avšak ona volnost, se kterou se Frey po světě pohybovala, mě dostala. Akční, dynamický souboj doplňoval opravdu efektní parkour a zdolávání vzdáleností byla otázka několika magických skoků. Navíc ukázka přímo řvala zaměřením na západní hráče, i když jsem věděl, že na hře pracuje Square Enix.

Reklama

MŮJ STÍN MORDORU PODRUHÉ

I když jsem v recenzi byl dost negativní a může se zdát, že je Forspoken úplný opad, rozhodně tomu tak není. Ale taky nejde o skvělý titul. Pro mě jde o takový průměr, guilty pleasure stejně jako Shadow of Mordor. Rozhodně nejde o hru, kterou byste chtěli dohrát jedním dechem. Ani mně se to nepovedlo, ale i tak jsem jí projel za pár dnů a hodně jsem se primitivní hratelnosti přejedl. Ale na krátké seance, hodinku nebo dvě jednou za čas, je Forspoken ideální. Soubojový systém a parkourový průzkum světa dělá hra opravdu skvěle a je to zábava. Příběh je spíše takovým doplňkem, který vám postupem času dává dodatečný obsah. Forspoken rozhodně mělo větší ambice, ale na autory to zřejmě bylo až moc velké sousto. A tak vyšla hra v takovém stavu, že neumí kromě soubojů nic pořádně. 

Rozhodně si hru nekupujte za plnou cenu – to byste byli blázni. Forspoken za současných 80 euro rozhodně nestojí. Osobně bych si počkal alespoň na poloviční slevu, která vzhledem k negativnímu přijetí nebude tak daleko. Za tu cenu, si myslím, jde o poměrně solidní zábavu, pokud k ní přistoupíte správně. 

FORSPOKEN
PlayStation PlayStation 5
Windows PC

Verdikt

Forspoken chtěl dělat mnoho, ale nakonec dělá málo. Soubojový systém je prakticky jedinou předností hry. Příběh je příliš jednoduchý a přímočarý, velký otevřený svět zase naprosto nevyužitý. Za poloviční cenu půjde o dobrý zabíječ času, 80 euro je ale dost přehnaná cena.

Co se nám líbí a nelíbí?

Skvělý soubojový systém
Pěkná grafika a efekty kouzel
Parkour a pohyb po mapě
Prvoplánovité dialogy
Jednoduchý příběh
Japonský styl vyprávění
Nevyužitý otevřený svět
Repetitivní úkoly na mapě
Optimalizace
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama