Recenze Creative Outlier Air V3, budgetových bezdrátových špuntů pro hráče
i Zdroj: Hrej.cz
Hardware Článek Recenze Creative Outlier Air V3, budgetových bezdrátových špuntů pro hráče

Recenze Creative Outlier Air V3, budgetových bezdrátových špuntů pro hráče | Kapitola 3

Radek Raudenský

Radek Raudenský

15. 12. 2021 20:00

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. ZVUK 3. POUŽÍVÁNÍ 4. SOFTWARE, ZÁVĚR

Při hraní na Samsung Fold jsem vyzkoušeli ještě jedna bezdrátová sluchátka, a to čerstvou novinku od společnosti Creative, model Outlier Air V3. Ten je na rozdíl o Samsung Buds Pro či Airpods Pro jasně cílen na zákaznickou skupinu hráčů. A to nejen designem, ale také softwarem. K tomu dodává klasické funkce tzv. true wireless sluchátek a pěknou cenovku. Jak se se sluchátky hraje a jak celý produkt dopadl si představíme v recenzi.

Reklama

POUŽÍVÁNÍ

Outlier Air V3 se používají opravdu dobře. Hned z první mi seděly dobře v uších a už v základu relativně dobře těsní. V tuto chvíli ale přichází na řadu aktivní potlačení hluku, které Creative pro svou novinku připravilo. Pochopitelně nemůžeme v této cenové kategorii očekávat to nejlepší odhlučnění, Outlier Air V3 ale odvádějí překvapivě dobrou práci. Dokážou bez problému vypudit méně hlasitý trvající ruch, menší náhlé výkyvy a pokud je něco hodně hlasité, je vidět, že se algoritmus snaží kompenzovat na maximum. 

Recenze Creative Outlier Air V3, budgetových bezdrátových špuntů pro hráče
i Zdroj: Hrej.cz

Já jsem kupříkladu seděl v jedné místnosti, přičemž v místnosti druhé, asi 5 metrů daleko, řezal obkladač dlaždičky pomocí brusky. Noise cancelling sice nedokázal tento zvuk úplně potlačit, ale ztlumil ho na dostatečně nízkou úroveň – jakmile jsem si tedy pustil hudbu nebo začal hrát, byl jsem dobře izolován “ve svém světě”. Samozřejmostí je i funkční opak – tedy ambientní mód, kdy vám set ze dvou mikrofonů na každém sluchátku propouští do uší okolní ruch. 

Dotyková ploška sluchátek je citlivá tak akorát – pozná, jaký příkaz jste vygestikulovali a nemusíte ji divoce mačkat, aby dotyk zaznemanala. Kromě toho, že časem zjistíte, že je při vyndávání nutné sluchátka “obejmout”, abyste třeba omylem neztlumili zvuk, je jejich používání zkrátka příjemné.

Recenze Creative Outlier Air V3, budgetových bezdrátových špuntů pro hráče
i Zdroj: Hrej.cz

Velice sympatická je taktéž výdrž baterie. Papírově se máme dostat na 10 hodin poslechu na jedno nabízí a až k 40 hodinám s celkovou výdrží doku, což jsou slušné počty. Já jsem se za několik týdnů poslouchání vlastně divil, že mi krabička ještě nehlásí nutnost dobití – kapacita baterie je dle mého opravdu nadstandardní.

Funkcemi ale nekončíme. Zmínit také můžeme voděodolnost IPX5, kterou jsem nicméně raději nezkoušel, a bezdrátové nabíjení. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama