Beasts of Maravilla Island Recenze Recenze Beasts of Maravilla Island, Pokémonu Snap z Lidlu

Recenze Beasts of Maravilla Island, Pokémonu Snap z Lidlu | Kapitola 3

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

24. 8. 2021 14:00

Seznam kapitol

1. Deník Mariny Frankové 2. Radost nemám! 3. Raději knihu...

Tak jej tady máme zase. Mnozí by mohli namítat, že pojem „letní sucho“ můžeme díky pandemii rovnou rozšířit na sucho dvouleté, pokud na sobě ovšem v těchto horkých měsících pozorujete nechuť k běžnému AAA paření, možná se, stejně jako já, uchylujete do područí nezávislých titulů.

Reklama

LÍNÝ VÝVOJÁŘ, HOLÉ NEŠTĚSTÍ

I vymýšlení textů by ovšem zabralo mnohem déle než celé dobrodružství na ostrově Maravilla. Průchod hrou trvá necelou hodinu a půl, a ačkoliv nejsem příznivcem zbytečného natahování, notabene u interaktivních zážitků, jeden či dva biomy s dalšími hlavními potvorami by hře jistě pomohly. A když jsem po pár desítkách minut otupěle civěl do závěrečných titulků, začal jsem vlastně celkem vážně přemýšlet nad tím, na koho Beasts of Maravilla Island reálně cílí.

Místo běhání po zdejším světě bych tedy případným zájemcům doporučil spíše procházku světem reálným.

Titul je totiž příliš nudný a jednotvárný na to, aby se u něj zabavily děti, na druhou stranu ale i příliš mělký a dětský na to, aby zaujal dospělé. V úvahu by připadalo snad jen společné hraní dítěte s rodičem, jakýsi edukativní přínos hry je ovšem silně narušen nejen absencí bližších informací k floře a fauně, ale samozřejmě i reálnou neexistencí zdejších reálií.

Můj život v kostce...
i Zdroj: Hrej.cz
Můj život v kostce...

Místo běhání po zdejším světě bych tedy případným zájemcům doporučil spíše procházku světem reálným. V opravdovém lese je sice havěť nebezpečnější než ve virtuálním prostoru, ale již dávné legendy praví, že čerstvý vzduch ještě nikdy nikoho nezabil. A abyste pro svoje zdraví neudělali příliš, tak si za ušetřené dvě stovky můžete dopřát pár škopků v nedaleké hospodě. Rovnováha je, přeci jen, jedním ze základních principů vesmíru…

Beasts of Maravilla Island
Xbox Xbox One
Windows PC
Xbox Xbox Series X | S
PlayStation PlayStation 4
Nintendo Switch Switch

Verdikt

Fotografové se lépe realizují v Pokémonu Snap, průzkumníci zase v krásném světě poslední Zeldy. Beasts of Maravilla Island vám vyloženě nezakazuji, ale očekávání je potřeba snížit na minimum…

Co se nám líbí a nelíbí?

Interakce s hlavními potvorami je relativně zajímavá
V některých chvílích dovede hra graficky překvapit
Krokopice a banánoví ptáci
Technické zpracování
Amatérský herní design
Chybějící bestiář
Velmi skromná délka celého zážitku
Konkurenční tituly jsou o míle napřed. Ve všem...
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama