Q&Hrej - Stíháte přes léto dohánět herní resty?
i Zdroj: WIRED
Q&Hrej Článek Q&Hrej - Stíháte přes léto dohánět herní resty?

Q&Hrej - Stíháte přes léto dohánět herní resty? | Kapitola 2

David Plecháček Tadeáš Pepř Aleš Tihlařík Lukáš Černohorský Radek Raudenský Tomáš Rosa

David Plecháček, Tadeáš Pepř, Aleš Tihlařík, Lukáš Černohorský, Radek Raudenský, Tomáš Rosa

10. 8. 2022 09:40 3

Seznam kapitol

1. ALEŠ TIHLAŘÍK - TAK POCHVÁLÍM SE 2. TOMÁŠ ROSA - STÁLE VĚTŠÍ SEZNAM 3. DAVID PLECHÁČEK - HRAMI PŘESYCEN 4. TADEÁŠ PEPŘ - ZIMA MOUDŘEJŠÍ LÉTA 5. LUKÁŠ ČERNOHORSKÝ - ZOBÁNÍ CELÝ ROK 6. RADEK RAUDENSKÝ - NEMÁM ČAS

Herní sucho se rozjelo naplno a kromě menších indie her se prakticky žádných velkých novinek nedočkáváme. Je tedy ideální čas na to, abychom opět otevřeli naše herní knihovny a pustili se do odškrtávání restů. Jak to zvládá naše redakce?

Reklama

TOMÁŠ ROSA - STÁLE VĚTŠÍ SEZNAM

Ne, nestíhám. O létu se sice traduje, že je to okurková sezóna (schválně kolik lidí tohle klišé v odpovědích použije), ale s tímto přirovnáním souhlasím tak z poloviny. Zvučná jména se sice neobjevují, ale her vychází stále spousta a někdy se najde i něco opravdu dobrého v nezávislé scéně, i když je to někdy jako hledat jehlu v kupce sena. Tím nechci nijak shazovat indie vývoj, ale když každý měsíc sleduju, co nového, tak mám pocit, že devět z deseti videoher jsou jako přes kopírák v rámci různých žánrů, zejména hororovky, deck buildingy a pixel-artové roguelite nebo skákačky.

Ale abych se vrátil k otázce. Snažím se plnit resty, které jsem si stanovil před začátkem léta. Takže tím se tak trochu taky navracím k otázce z konce června. Na Skyrim jsem prvního letního víkendu nesáhl, čímž jsem si určitě oddálil dokončení hry o další rok. U Planet Zoo stále relaxuju, teď k tomu zase přidávám Euro Truck Simulator 2 a s Montanou i American Truck Simulator. Empire: Total War jsem po stopadesáté dokončil a rozehrál zase kampaň v Rome 2 i Warhammer III. Na Xboxu jsem objevil zajímavý roguelite Dreamscape. Nechápu, jak to mohlo mé pozornosti uniknout… no, vzhledem k tomu, že jsem dost nepozorný člověk, tak vlastně to zas tolik nepochopitelné není. Každopádně jsem tuhle indie hru musel přidat do backlogu, ale tentokrát s tím, že to hned dokončím. Boj s nočními můrami se mi z části daří plnit.

No, rozehraného toho mám hodně, ale nemůžu tvrdit, že jsem něco zvládl dohrát. A nejhorší vlastně je, že další a další kousky na backlog přibývají. Two Point Campus, Citizen Sleeper, Hard West 2, Cult of the Lamb, Fire Emblem Warriors: Three Hopes… a tak dále. Bude to chtít ještě nějaký filtr, abych opravdu zvládl do konce života dohrát aspoň něco.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama