Q&Hrej - Které zajímavé období historie zatím hry zmapovaly jen málo?
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Q&Hrej - Které zajímavé období historie zatím hry zmapovaly jen málo?

Q&Hrej - Které zajímavé období historie zatím hry zmapovaly jen málo? | Kapitola 2

Tadeáš Pepř Aleš Tihlařík Jakub Štěpánek

Tadeáš Pepř, Aleš Tihlařík, Jakub Štěpánek

30. 8. 2021 23:30 1

Seznam kapitol

1. ALEŠ - NENÍ TŘEBA CHODIT DALEKO 2. KUBA - JAKO SCORSESE 3. TADEÁŠ - RUDOLF II. I KULATÝ NESMYSL

Počítačové hry nám ze své podstaty dávají tu úžasnou možnost zažívat to, co ve skutečnosti na vlastní kůži vyzkoušíme jen těžko. Od zabíjení přes budování měst až po, pro mnoho hráčů nejzajímavější, putování historií. Některá období lidských dějin hry za těch zhruba 40 let pořádné existence vydřenily na maximum (druhá světová válka, mafiánská první polovina 20. století v USA, starověký Egypt), z jiných těží v současnosti (éra vikingů). Řada z nich ale stále čeká na to správné virtuální objevení. Která období, a v kterých místech, jsou to pro nás?

Reklama

KUBA - JAKO SCORSESE

Vzpomněl jsem si na film Gangy New Yorku, který má na svědomí Martin Scorsese. Děj se odehrává v v New Yorku letech 1846 až 1863. Jedním z motivů jsou neshody mezi starousedlíky a novými přistěhovalci přerůstající v krvavé řežby přímo v ulicích města.

Šlo o dobu, kdy byly v módě švihácky obleky doplněné o vysoké klobouky. Asi jsem rád, že jsem se narodil o něco později, rád bych ale toto období navštívil prostřednictvím videohry. A klidně by mohlo jít o adaptaci zmíněného filmu, akorát bych tedy nechtěl hrát za DiCapria.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama