Q&Hrej - Jaké studio nebo vydavatelství je dle vás podceňované?
i Zdroj: Hrej.cz
Q&Hrej Článek Q&Hrej - Jaké studio nebo vydavatelství je dle vás podceňované?

Q&Hrej - Jaké studio nebo vydavatelství je dle vás podceňované? | Kapitola 5

David Plecháček Tadeáš Pepř Aleš Tihlařík Jakub Fišer Radek Raudenský

David Plecháček, Tadeáš Pepř, Aleš Tihlařík, Jakub Fišer, Radek Raudenský

11. 7. 2022 13:56

Seznam kapitol

1. ALEŠ TIHLAŘÍK - TO BUDE NA DLOUHO 2. DAVID PLECHÁČEK - PEPA FARES 3. JAKUB FIŠER - VYHODÍTE MOBIL Z OKNA 4. RADEK RAUDENSKÝ - MÁLO ZKUŠENOSTÍ 5. TADEÁŠ PEPŘ - BRATŘI WARNEROVÉ

Jsou studia, která jsou dost možná přeceňovaná. Na druhé straně se ale v herním průmyslu zcela jistě pohybuje řada vysoce kvalitních týmů, které vydávají skvělé hry, ale mainstream si je zatím nenašel. Koho považuje naše redakce za underdoga?

Reklama

TADEÁŠ PEPŘ - BRATŘI WARNEROVÉ

Pro mě jakožto výrazně mainstreamově orientovaného fanouška her je velmi obtížné jmenovat to či ono studio, které bych považoval za podceňované. Tradičně mám pocit, že spíše než k podceňování v herním průmyslu dochází k otevřené nenávisti ke gigantům a občas až nezdravé glorifikaci menších týmů, navíc v žánrech, kde se orientuji nejvíc, se moc jmen nepohybuje a karty jsou tam rozdány naprosto jasně.

Okrajově bych možná, k překvapení řady závodních fanoušků, zmínil italské Milestone. Ano, mají za sebou celou řadu přinejlepším podprůměrných a jako vejce vejci podobných titulů, v posledních letech se jim ale částečně daří vstávat z popela. A i když si svou pošramocenou reputaci ještě dlouho nezlepší, velmi solidní Hot Wheels Unleashed nebo překvapivě zábavné Monster Energy Supercrossy patří k těm lepším závodům.

Především bych ale na tomto místě vypíchl studia Warner Bros. Interactive v čele s Rocksteady. Ano, rozhodně netvrdím, že by šlo o nějakým způsobem neprávem kritizované umělce. Rocksteady ale vlastnoručně přinesli totální revoluci žánru akčních adventur v kompaktních světech, vymysleli nejlepší pěstní soubojový systém posledních dvou dekád, ze superhrdinských her stvořili dospělý a svébytný žánr a přijde mi, že tituly ze série Arkham pořád nejsou řazeny tam kam patří - mezi vůbec nejlepší, nejkreativnější a nejlépe nadesignované akční hry historie.

Nemusíme se ale držet jen netopýrů. Warner Bros. jako vydavatelství stojí za naprosto geniálními logickými tituly Scribblenauts, fantastickými akcemi Middle-Earth: Shadow of, efektními bojovkami Injustice nebo obrovsky podceňovaným open-worldem Mad Max. K tomu si připočítejme opravdu kultovní Mortal Kombat, milion her ze světa Lego, asi nejznámější, i když paradoxně asi nejslabší Just Cause, nebo chystaného Harryho Pottera. O všech se hodně mluví, Warner Bros. ale i tak stále stojí spíše ve stínu velikánů jako je Ubisoft, EA, PlayStation nebo Microsoft. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama