Q&Hrej - Jaké studio nebo vydavatelství je dle vás podceňované?
i Zdroj: Hrej.cz
Q&Hrej Článek Q&Hrej - Jaké studio nebo vydavatelství je dle vás podceňované?

Q&Hrej - Jaké studio nebo vydavatelství je dle vás podceňované? | Kapitola 3

David Plecháček Tadeáš Pepř Aleš Tihlařík Jakub Fišer Radek Raudenský

David Plecháček, Tadeáš Pepř, Aleš Tihlařík, Jakub Fišer, Radek Raudenský

11. 7. 2022 13:56

Seznam kapitol

1. ALEŠ TIHLAŘÍK - TO BUDE NA DLOUHO 2. DAVID PLECHÁČEK - PEPA FARES 3. JAKUB FIŠER - VYHODÍTE MOBIL Z OKNA 4. RADEK RAUDENSKÝ - MÁLO ZKUŠENOSTÍ 5. TADEÁŠ PEPŘ - BRATŘI WARNEROVÉ

Jsou studia, která jsou dost možná přeceňovaná. Na druhé straně se ale v herním průmyslu zcela jistě pohybuje řada vysoce kvalitních týmů, které vydávají skvělé hry, ale mainstream si je zatím nenašel. Koho považuje naše redakce za underdoga?

Reklama

JAKUB FIŠER - VYHODÍTE MOBIL Z OKNA

Málokteré vývojářské studio může říct, že kvůli jeho hrám bylo rozflákáno nejvíce mobilů a tabletů. A vězte, že jde o pozitivní ocenění. Řeč je o nevelikém pařížském studiu Ketchapp, které vytváří hry přezdívané “rage games”, tedy jednoduše hry, u kterých se pořádně naštvete. Většinou jde o nekonečné tituly zaměřené na získání co nejvyššího skóre. Herní mechaniky jsou jednoduché na pochopení, ale ďábelsky těžké na provedení a nejednomu u hraní už zkrátka praskly nervy.

Mezi jejich největší hitovku patří matematická logická “čekárnovka” (hry, které hrajete na podobných místech, jako je čekárna u lékaře) 2048. K dnešnímu dni však Ketchapp, které mimochodem koupil v roce 2016 Ubisoft, vyprodukovalo již 137 her a všechny jsou na Google Play i Apple App Store zdarma. Můžete tak zkoušet, co hrdlo ráčí…

Smím-li vybrat mou oblíbenou, zvolil bych jednoznačně Knife Hit. V této hře je vaším cílem zaseknout do rotujícího se pařezu co nejvíce nožů. Otáčení vašeho cíle se ale různě mění, zrychluje a zase zpomaluje, takže je to určitě těžší, než jak to zní. Což by se koneckonců dalo prohlásit o všech hrách od Ketchapp.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama