Q&Hrej - Jaké studio nebo vydavatelství je dle vás podceňované?
i Zdroj: Hrej.cz
Q&Hrej Článek Q&Hrej - Jaké studio nebo vydavatelství je dle vás podceňované?

Q&Hrej - Jaké studio nebo vydavatelství je dle vás podceňované? | Kapitola 4

David Plecháček Tadeáš Pepř Aleš Tihlařík Jakub Fišer Radek Raudenský

David Plecháček, Tadeáš Pepř, Aleš Tihlařík, Jakub Fišer, Radek Raudenský

11. 7. 2022 13:56

Seznam kapitol

1. ALEŠ TIHLAŘÍK - TO BUDE NA DLOUHO 2. DAVID PLECHÁČEK - PEPA FARES 3. JAKUB FIŠER - VYHODÍTE MOBIL Z OKNA 4. RADEK RAUDENSKÝ - MÁLO ZKUŠENOSTÍ 5. TADEÁŠ PEPŘ - BRATŘI WARNEROVÉ

Jsou studia, která jsou dost možná přeceňovaná. Na druhé straně se ale v herním průmyslu zcela jistě pohybuje řada vysoce kvalitních týmů, které vydávají skvělé hry, ale mainstream si je zatím nenašel. Koho považuje naše redakce za underdoga?

Reklama

RADEK RAUDENSKÝ - MÁLO ZKUŠENOSTÍ

Titul nejpodceňovanějšího vydavatele nebo studia je poměrně náročné udělit. Tedy alespoň pro mě, pochopitelně. Zase tolik titulů nehraju, tudíž neznám ani tolik studií, která by si třeba zasloužila větší pozornost. Jenže ono je to velice subjektivní – když se hra líbí vám, stále to neznamená, že jde o hru pro větší mainstream. A pokud náhodou ano, určitě si studio časem své větší publikum najde.

Samozřejmě i já mám pár titulů, kterým bych přál větší pozornost. Opakuju se neustále, ale Hunt: Showdown je za mě strašně přehlížená hra, ale pokud trochu zadržím emoce, je mi jasné, že je princip Huntu a obecně těchto her tak specifický, že si své publikum hledá velice těžko. Navíc Crytek už několik let bojuje sám se sebou a i když Hunt v poslední době dostává nové a větší aktualizace, studio jako takové by už mělo vydat něco nového – nebo aspoň posunout svůj engine.

Dalším faktem zhoršující tento výběr je také fakt, že vydávání menších her je dnes jednodušší než kdy dříve. Když se podívám na řadu demoverzí, které jsem v rámci Next Festu na Steamu vyzkoušel, valná většina studií si své hry sama vydává, jelikož spoléhá na sílu Steamu a svých her. Pak jde skutečně spíše o vyjmenovávání jednotlivých her, než vydavatelů. Jelikož ale, jak už jsem zmiňoval, mám poměrně málo zkušeností, klidně se vyjádřete i vy pod článek – který vydavatel nebo studia je dle vás podceňované?

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama