Novinky z nezávislé scény - srpen 2021
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Novinky z nezávislé scény - srpen 2021

Novinky z nezávislé scény - srpen 2021 | Kapitola 3

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

31. 8. 2021 15:05

Seznam kapitol

1. OPAKOVÁNÍ PŘED NÁVRATEM DO ŠKOLY 2. ZASE TA VYBÍJENÁ 3. ÚVOD DO HACKINGU

Jsme na konci měsíce, což znamená jediné - přišel čas znovu navštívit nezávislou scénu a vybrat ty nejzajímavější novinky, kterým byste rozhodně měli věnovat pozornost.

Reklama

Recompile

Další novinka našeho výběru má jednu zajímavou vlastnost. Hacking díky ní vypadá šíleně cool. A přestože námět snad ani nemůže být více vzdálen realitě, jako hra přináší působivý zážitek.

Recompile se prezentuje jako metroidvania s prvky hackingu, akčních soubojů a nelineárního průzkumu světa Mainframe. Stáváte se programem, který se snaží zabránit svému vymazání z disku. Je pouze na vás, jak to celé dopadne, jaký z konců si odemknete. Záleží, zda se budete věnovat záchraně poškozených dat, opravování narušených systémů, nebo soubojům s digitálními neřády. Recompile můžete spustit na PC a na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series, hra navíc rovnou zamířila do služby Xbox Game Pass.


Song of Iron

Předposlední titul se řadí do kategorie her, pod kterými je podepsán pouze jeden jediný člověk, jde o prvotinu dlouholetého vývojáře, jímž je Joe Winter. U Song of Iron je však velmi těžké něčemu takovému uvěřit, hra totiž na první pohled vypadá fantasticky.

Side-scrolling rubačka vycházející ze severské mytologie vyniká především grafikou a smyslem pro detail, potěší také vysoká úroveň animací. Hlavním pilířem hratelnosti jsou souboje, které působí brutálním a velmi plynulým dojmem. A k tomu se evidentně vyplatí sledovat dění na pozadí. Song of Iron vychází na PC a na konzolích Xbox One a Xbox Series.


Road 96

Srpnový výběr uzavírá road trip adventura Road 96. Příběh je zasazený do druhé poloviny 90. let, hlavní hrdinka utíká před totalitním režimem fiktivní země Petria, na cestě se spoléhá na ochotu kolem projíždějících řidičů. Právě oni jsou důležitým herním prvkem, autoři se totiž spoléhají na procedurální generování, které evidentně závisí na tom, kdo zrovna zastaví u krajnice.

Ukázka naznačuje, že během cestování dojde i na horké chvíle. Kartami zamíchá gang místních motorkářů a kontroly ze strany policejních hlídek. O hře více napoví chystaná recenze, které se dočkáte v nejbližších dnech. Road 96 je k dispozici na PC a také na Switchi, kde si můžete vyzkoušet demoverzi.


I v srpnu jsme se dočkali velmi slušné nabídky. Zdá se, že máme do začátku školního roku vystaráno. Letní herní sucho jsme nakonec přežili i díky nezávislé scéně, kde se vždy něco najde. Další měsíce už by naštěstí měly být o něco lepší, indie projektům se však samozřejmě budeme věnovat i nadále. Pokud jste také narazili na nějaký zajímavý projekt, dejte nám o něm vědět v komentářích, budeme rádi!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama