Novinky z nezávislé scény - srpen 2021
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Novinky z nezávislé scény - srpen 2021

Novinky z nezávislé scény - srpen 2021 | Kapitola 2

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

31. 8. 2021 15:05

Seznam kapitol

1. OPAKOVÁNÍ PŘED NÁVRATEM DO ŠKOLY 2. ZASE TA VYBÍJENÁ 3. ÚVOD DO HACKINGU

Jsme na konci měsíce, což znamená jediné - přišel čas znovu navštívit nezávislou scénu a vybrat ty nejzajímavější novinky, kterým byste rozhodně měli věnovat pozornost.

Reklama

The Ramp

Možná jste si také všimli, že poslední dobou dochází k malé renesanci skejťáckých her. I v našich pravidelných indie výběrech se jich ostatně několik objevilo. Tím ale nekončíme. O pozornost nyní bojuje jednohubka The Ramp. Její autor sice nemá žádné velké ambice, zase ale nabízí uvolněnou atmosféru z rampy za cenu jednoho kapučína.

Na velikost hry pro jistotu upozorňuje rovnou v jejím popisu na Steamu. Dokonce se zdráhá nazývat The Ramp hrou, spíše sahá po termínu “digitální hračka”. Může se stát, že po 15 minutách budete mít dohráno, záleží jen na vás, jak dlouho u ní vydržíte. Žádné mise, skóre, žebříčky, ani odemykatelný obsah, zkrátka žádný balast. A možná právě tím je The Ramp jedinečná. 


Dodgeball Academia

Koncem května jsme okusili kouzlo povedené virtuální vybíjené v podobě Knockout City. Šlo o příjemné překvapení, kdo by to byl řekl, že se někdo rozhodne zrovna tento sport ze základky přetavit ve videohru. Studio Velan nicméně není jediné. 

Dodgeball Academia mají na svědomí vývojáři z týmu Pocket Trap. Ti však námět uchopili trochu jinak a hru pojali jako akční RPG. Hlavní postavou je Otto, malý klučina žijící ve světě, kde vybíjená zkrátka hodně frčí. Začíná jako zelenáč zdejší sportovní akademie, jeho úkolem je stát se tím nejlepším hráčem a získat si srdce jedné ze spolužaček.

A protože se Otto stane kapitánem týmu, bude mít na starost verbování nových členů a vylepšování jejich dovedností. Hra je ale mnohem víc komplexní, než by se na první pohled mohlo zdát. Kampus si žije vlastním životem, do kterého se Otto a jeho kamarádi s radostí zapojí, v osmi epizodách jsou navíc připraveny klasické hlavní i vedlejší úkoly. Samotná vybíjená pak probíhá v reálném čase. Dodgeball Academia je k dispozici na PC, ale také na konzolích Xbox One, PlayStation 4 a Nintendo Switch.


Hoa

U vybíjené se nám rozproudila krev, je tedy na čase zařadit něco na uklidnění. V každém výběru se najde místo pro roztomilou plošinovku, tentokrát ho zaplní ručně malovaná skákačka Hoa.

Autoři se zaměřili především na poklidnou atmosféru, kterou krom krásných vizuálů zajišťuje také uklidňující hudba. Hlavním hrdinou je malý kvítek pobíhající živoucím světem, kde není nouze o zajímavé bytosti. Jak autoři dodávají, většina z nich se s vámi bude kamarádit, někteří dokonce odvypráví krátký příběh. Hoa můžete pořídit na PC, nechybí ani na konzolích Xbox One, PlayStation 4 a Nintendo Switch.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama