Novinky z nezávislé scény - listopad 2021
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Novinky z nezávislé scény - listopad 2021

Novinky z nezávislé scény - listopad 2021 | Kapitola 3

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

2. 12. 2021 10:35

Seznam kapitol

1. NÁVRAT DO DEVADESÁTEK 2. ŘÍDÍME ÚTULEK A ZOO 3. STARÉ KARTY A STĚHOVÁNÍ

Listopadová nadílka z indie scény znovu přináší pozoruhodné zážitky, ale také příležitosti k dobrým skutkům. Třeba zkoupením To The Rescue automaticky přispějete na provoz psích útulků. A to se počítá!

Reklama

Tunche

Tunche se prezentuje jako ručně kreslená akce kombinující rogue-like elementy s beat'em up akcí. Odehrává se v amazonském pralese plném potvor, na které byste ve skutečné amazonii zřejmě nenarazili, případně pouze po konzumaci vývaru z jedovaté liány. 

Do akce se hlásí celkem pět hrdinů. Kouzelnice Rumi, muzikant Pancho, opeřenec Qaru, válečnice Nayra a také hostující postava z plošinovky A Hat In Time. Široký výběr je důležitý, Tunche si totiž můžete zahrát v lokální kooperaci s dalšími třemi kamarády. 

Tunche je k mání na Steamu, o pozornost ale bojuje i na konzolích PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series a Nintendo Switch.


Where Cards Fall

Postavit domeček z karet zkoušel asi každý. Ve hře Where Cards Fall jde o základní mechanismus, skrze který oživujete vzpomínky mladého školáka. Ve skutečnosti jde ale hlavně o prostorové hádanky, můžete si tedy ověřit, jak je na tom vaše představivost.

Autoři slibují podmanivý příběh o dospívání, který je obklopen originálním výtvarným stylem inspirovaným současnými uměleckými směry. Zajímavá je také možnost ovládat dění na obrazovce pomocí gest.

Where Cards Fall není novinkou v pravém slova smyslu. Hra se poprvé objevila ve výběru služby Apple Arcade, doposud tedy byla dostupná pouze na zařízeních se systémem iOS. Studio The Game Band ale už od začátku plánovalo rozdat karty (hehe) i na dalších platformách, nyní už jsou k dispozici také na Steamu, v obchodu Epic Games Store a také na Switchi.


Unpacking

V devadesátkách jsme začali, tak v nich také skončíme. V těchto dobách se totiž odehrává Unpacking, které přináší poměrně neotřelou herní náplň, a sice vybalování věcí z papírových krabic. Pokud jste se často stěhovali, patrně máte s touto aktivitou velké zkušenosti. A to je ostatně i námět celé hry.

Mohlo by se zdát, že jde pouze o ukládání věcí na správné místo, s každým dalším předmětem se však postupně dozvídáte další a další detaily o postavě, které pomáháte s vybalováním, třeba o životní fázi, v níž se zrovna nachází. O těch věcech to tedy nakonec ani tolik není.

Unpacking jsme probrali v hPodu s pořadovým číslem 820, kde o něm s radostí povyprávěl Zdeněk, asi netřeba dodávat, že mu udělalo velkou radost. Hra vyšla na konzolích Xbox One, Xbox Series, Nintendo Switch a také na PC.


Nezávislé tituly mají jednu nespornou výhodu - nijak výrazně nezatíží váš rozpočet. Pouze jedna z her našeho listopadového výběru stojí více než 20 eur, ceny se mnohdy pohybují na mnohem nižších hladinách. Takže se ani těsně před Vánoci nemusíte bát, že by vám na ně nezbyly peníze.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama