Novinky z nezávislé scény - listopad 2021
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Novinky z nezávislé scény - listopad 2021

Novinky z nezávislé scény - listopad 2021 | Kapitola 2

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

2. 12. 2021 10:35

Seznam kapitol

1. NÁVRAT DO DEVADESÁTEK 2. ŘÍDÍME ÚTULEK A ZOO 3. STARÉ KARTY A STĚHOVÁNÍ

Listopadová nadílka z indie scény znovu přináší pozoruhodné zážitky, ale také příležitosti k dobrým skutkům. Třeba zkoupením To The Rescue automaticky přispějete na provoz psích útulků. A to se počítá!

Reklama

Demon Turf

V listopadu vyšla také stylově nakreslená plošinovka Demon Turf, v níž výtvarníci kombinují 2D ilustrace s 3D prostředím. V hlavní roli se představí uličnice jménem Beebz, ta se vydává do světa démonů, aby sesadila z trůnu místního krále a sama se tak mohla chopit žezla. 

Beebz se spoléhá na spoustu vychytávek, které jí usnadňují cestování. Vysoko nad zemí se může stát vránou a trochu se proletět, pod vodou se zase může proměnit v mrštnou rybku. Na rovném povrchu se zase změní v kulatý prstýnek a pořádně to roztočí. Beebz se zkrátka umí přizpůsobit každé situaci.

Je vidět, že se autoři nebojí experimentovat. To se týká také checkpointů, záchytné body si totiž můžete vytvořit téměř všude, kde se vám to zrovna hodí. Vývojáři zároveň motivují k opětovné návštěvě úrovní vyčištěných od dotěrných démonů, prostředí se totiž postupem času výrazně promění, takže rozhodně stojí za to vrátit se zpět na místo činu. 

Demon Turf zkouší štěstí na všech oblíbených platformách, krom PC míří na konzole PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series a také na Switch.


To The Rescue

Ve výběru samozřejmě nesmí chybět nějaký ten simulátor. Tentokrát se budou zachraňovat pejsci, a to doslova. Autoři To The Rescue totiž odevzdávají 20 % výdělku na psí útulky, po zakoupení této hry vás tedy dobrý pocit nemine, ani když ji nakonec nebudete hrát.

To by ale byla škoda. Byť se může zdát, že jde v první řadě o malou agitku, jejímž účelem je zvýšit povědomí o této problematice, v jádru se skrývají propracované herní mechanismy. Brzy zjistíte, že obstarávat psí útulek není žádná sranda. Hlavním úkolem je zvýšit šanci, že si konkrétní psisko jednoho dne vybere nový páníček, musíte se tedy postarat, aby bylo dobře živené, aby netrpělo na infekční chorobu, zkrátka aby se mělo k světu.

K tomu je důležité komunikovat se sponzory, útulek se bez efektivního fundraisingu prostě neobejde. Peníze poslouží k úhradě provozních nákladů, ale také k potřebným úpravám. Díky lepším podmínkám budou hafani zase o něco spokojenější. Zbývá odpovědět na tu nejpalčivější otázku - ano, s psíky se můžete pomazlit. To The Rescue je k dispozici na PC a také na konzoli Nintendo Switch.


Let's Build a Zoo

U zvířat ještě chvíli zůstaneme. Další na řadě je totiž variace na Zoo Tycoon zabalená do pixelartového hávu. Zdá se, že Let's Build a Zoo má vše, co by mělo mít. Můžete budovat a dekorovat výběhy, kupovat zvířata, najímat odborné pracovníky, veterináře a starat se o blaho návštěvníků. 

Ve výsledku však nejde o realistický simulátor, alespoň tedy co se týče chovu zvířat. Autoři se totiž rozhodli, že hráče pustí k mezidruhovému křížení, v popisu přímo zmiňují křížence žirafy a slona nebo dokonce spojení pandy a sovy, slibují přes 300 tisíc kombinací. Je to maličko bizarní, v pixelartové grafice se snad něco takového schová, jako výukový materiál by však Let's Build a Zoo asi neobstálo. Hra je dostupná na Steamu.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama