INVAZE - Připomeňte si pět nejzajímavějších DLC z roku 2022
i Zdroj: Vlastní koláž
Invaze Článek INVAZE - Připomeňte si pět nejzajímavějších DLC z roku 2022

INVAZE - Připomeňte si pět nejzajímavějších DLC z roku 2022

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 2. 2023 15:30

Komunitní část letošní ankety INVAZE 2022 spěje do závěrečných fází. Zatímco vy volíte nejlepší hry uplynulého roku v různých kategoriích, my vám v průběhu měsíce v každé z těchto kategorií připomínáme pět nejzajímavějších tipů. Nemusí jít nutně o ty největší favority nebo nejlepší hry, ale spíše o kousky, které herním průmyslem pořádně rezonovaly.

Reklama

Invaze spěje do samotného závěru. Pojďme si v posledních dnech a hodinách před finišem intenzivně připomenout několik posledních kategorií. Jednou z nich jsou nejlepší DLC. Co loňský rok nabídl v souvislosti s obsahem pro starší tituly?


Destiny 2: The Witch Queen

 22. února | Bungie

Obřího rozšíření se celkem tradičně dočkala neobyčejně opečovávaná multiplayerová střílečka Destiny 2. Akční klenot od Bungie tak nabídl už šesté velké DLC, a i tentokrát byla nabídka nového obsahu velmi zajímavá. Strážci se tentokrát vydali zatnout tipec čarodějné královně Savathûn a její armádě zloduchů. S tím přišla široká paleta nových dungeonů, raidů, zbraní, změn v hratelnosti, doplňků a i nová obtížnost Legendary.

Obsah expanze byl rozdělený do několika kapitol, obecně hráče potěšil a sbíral i vysoké známky od recenzentů. Někteří ji dokonce označují za zatím nejlepší rozšíření hry. Na hráče se už teď chystá další expanze Lightfall, příběh první fáze série Destiny pak uzavře rozšíření The Final Shape. Na to si ale možná počkáme až do roku 2024.


Assassin's Creed Valhalla - Dawn of Ragnarok 

10. března | Ubisoft

Hned první DLC ve výčtu ukazuje, že ne vždy velká porce nového obsahu automaticky znamená zlepšení. Třeba závěrečné rozšíření Assassin's Creed Valhalla naopak dokázalo, že už je současná formule série pořádně vyčpělá, nekonečné běhání za otazníčky omrzí i otrkanějšího hráče a situaci nezmění ani většího důraz na mytologické prvky a speciální schopnosti hrdiny.

Dawn of Ragnarok tak sice nabídl další vyvrcholení příběhu Eivora a jeho božského protějška, podobně jako dvě předchozí rozšíření ale nedokázal navázat na kvality původní hry. Možná by se příště vyplatilo zaměřit na kvalitu herní náplně, a nejen její množství. Že, Ubisofte?


Outriders Worldslayer 

28. června | People Can Fly

Polský looter shooter Outriders v roce 2021 patřil k nejzajímavějším titulům, ale vysoké ambice autoři úplně splnit nedokázali. Postupem času tak museli většinu aspektů hry přebrousit a patřičně vyladit, což vyústilo až ve vydání velkého rozšíření Worldslayer. To se snažilo původní koncept obohatit o spoustu nových funkcí, primárně několik forem vylepšování postavy, nabídnout další příběhovou kampaň i nové nekonečné režimy.

V praxi to úplný zázrak nebyl a Worldslayer i přes prohloubení RPG systému a nový příběh jde v podstatě jen o více téhož. Pokud vás ale původní hra bavila, víc vlastně nepotřebujete. “Worldslayer přinesl přesně to, co bych očekával – nadprůměrně kvalitní porci obsahu pro nadprůměrně kvalitní titul. Fanoušky hry jistě potěší, nové hráče ale zřejmě nepřiláká,” shrnuje DLC trefně Zdeněk na konci jeho recenze.

Recenze Worldslayer, prvního placeného rozšíření pro Outriders
i Zdroj: Tisková zpráva

Recenze Worldslayer, prvního placeného rozšíření pro Outriders

7. 7. 2022 14:00

Jak ten čas letí. Už je to více než rok, co jsem ve společné recenzi s Kubou psal, že vidím v Outriders potenciál. A vida,…


Cuphead: The Delicious Last Course 

30. června | Studio MDHR

Jen málokdy se stane, že se na DLC vzpomíná se stejnou láskou a oceněními, jako na původní hru. Povedlo se to CD Projektu s expanzemi pro třetího Zaklínače, a povedlo se to i loni týmu Studio MDHR. Autoři shoot-em-up plošinovky Cuphead totiž po letech konečně doručili slibovaný rozšiřující obsah, a lze s klidem říct, že za výsledek to nekonečné čekání stálo.

Rád upozorňuji na to, že maximálním hodnocením na Hrej rozhodně neplýtváme, a právě The Delicious Last Course patří k té hrstce her, které si jej vysloužily. DLC přineslo nové příběhové mise, nové hratelné postavy, a především spoustu hodin dokonale nadesignovaného a vyladěného obsahu, který by majitelům a fanouškům původní hry rozhodně neměl chybět v knihovně.


Monster Hunter Rise: Sunbreak 

30. června | Capcom

Začátek prázdnin byl vůbec na expanze a DLC bohatý. Kromě Cupheadu se totiž rozšíření dočkal i výborný Monster Hunter Rise. Sunbreak přinesl další významnou obsahovou injekci, mířenou především na zkušenější hráči, kteří už mají základní hru prolétanou skrz naskrz a hledají novou, pořádnou výzvu. Opravdu, možností, jak si ztížit život a zvýšit nároky na pochopení soubojového systému existuje celá řada, a pokud se v bojích s obřími příšerami vyžíváte, je Sunbreak naprosto perfektním doplňkem.

Expanze totiž významně překopala dosavadní fungování vybavení, přidala spoustu možností, jak nepřátelům zatopit, a samozřejmě tak zpestřila varianty, jak si svou postavu vyzdobit efektním brněním. A přesně taková rozšíření máme nejradši.

Recenze Monster Hunter Rise: Sunbreak, proklatě dobrého DLC pro proklatě dobrou hru
i Zdroj: David Plecháček / Hrej.cz

Recenze Monster Hunter Rise: Sunbreak, proklatě dobrého DLC pro proklatě dobrou hru

29. 8. 2022 13:15

Mám pocit, že moje recenze na Monster Hunter Rise z loňského roku na první dobrou neukazuje, co si o hře myslím. Možná mě v…


V anketě ale samozřejmě můžete hlasovat pro celou řadu dalších adeptů na výhru. Záleží především na vás. Hlasování končí, se svým názorem tedy rozhodně neotálejte. Zapojením do ankety se navíc zároveň zařadíte do soutěže o hodnotný dárek v podobě SSD disku od generálního sponzora Invaze, společnosti Samsung!

Vypusťte sílu Samsung SSD 980 PRO, modelu navrženého pro náročné hráče a technicky zdatné uživatele. Nabízí vysoce výkonnou šířku pásma a propustnost pro náročné použití ve hrách, grafice, analýze dat a dalších oblastech. Načítání her je rychlé, takže můžete více hrát a méně čekat.
INVAZE 2022 Komunitní část - Hlasujte pro nejlepší hry uplynulého roku!
i Zdroj: Vlastní koláž

INVAZE 2022 Komunitní část - Hlasujte pro nejlepší hry uplynulého roku!

Herní rok 2022 je za námi. V rámci vůbec posledního ohlédnutí za uplynulou sezónou přichází tradiční INVAZE Hrej.cz, v rámci…

10. 1. 2023 12:00
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama