Street Fighter 6 Recenze Z otloukánka ostříleným pouličním bojovníkem aneb recenze Street Fighter 6

Z otloukánka ostříleným pouličním bojovníkem aneb recenze Street Fighter 6

Martin Synek

Martin Synek

6. 6. 2023 15:20

Seznam kapitol

1. ELITA Z JELITA 2. TEN NEJLEPŠÍ MŮŽE BÝT JEN JEDEN 3. DVĚ HRY V JEDNOM BALENÍ

Těžko uvěřit, že uteklo už sedm let od posledního číslovaného dílu série Street Fighter. Ještě dnes si pamatuju na všechny ty trable a patálie, které minulou pětku provázely. A že jich nebylo málo. Nicméně jádro pudla v podobě skvělého soubojového systému, který tvůrci (poprvé bez Jošinori Ona) vypilovali do nejmenšího detailu, naštěstí zůstal. I tak ale nevydařené vydání zůstalo v paměti fanoušků série až dodnes. Nový díl by rád svoji lehce pošramocenou reputaci napravil, a to i přesto, že se z jeho předchůdce stala stálice profi bojovkářského světa. Podaří se to ale i aktuálnímu dílu?

Reklama

Na šestý díl legendární bojovkové série Street Fighter jsem se hodně těšil. Takže když k nám konečně těsně před vydáním dorazil recenzní klíč, byl jsem doopravdy zvědavý, jak finální verze hry ve skutečnosti dopadla. Od oznámení jsem se hlavně těšil na to, že zase po dlouhé době uvidím staré známé postavy v novém a neokoukaném kabátě, a netrpělivě vyčkával na některou z prvních větších možností, jak si hru osahat. Osobní zkušenost mám jak z uzavřených, tak i otevřených beta testů, které probíhaly buďto na PC či na pátém Playstationu. Také díky tomu můžu porovnat, kolik věcí se do finálního produktu změnilo. 


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

  • Doporučená cena: 1 849 korun
  • Česká lokalizace: Ne
  • Přístupnost nováčkům: Vysoká, hra nabízí dva přátelštější systémy ovládání
  • Nabídka bojovníků: 18 kusů, polovina zbrusu nová
  • Nabídka arén: 16 kusů, perfektně zpracovaných

Pouliční bojovník s rafinovanou šestkou v názvu je obsahově bohatou hrou již od samého počátku, což dává zapomenout na nemastný a neslaný start svého předchůdce. Menu hry všem bojechtivým fanouškům nabídne tři způsoby, jak si tuto přesdržkovku užít. World Tour, Battle Hub a Fighting Grounds budou branami do různorodých módů hry, a v každé z těchto položek na vás bude čekat malinko jiný herní zážitek. Ve World Tour však na běžné hráče i ostřílené bojovkáře čeká zřejmě nejvíce novinek, a tudíž se sluší a patří vám o nich něco málo napsat. 

Aktuální díl svůj hlavní a příběhový mód prezentuje coby  third-person hru v polootevřeném (podobně jako v sérii Yakuza) světě, respektive městě Metro City.  Znalí situace už dobře vědí, že jde o město z jiné Capcomácké série Final Fight, která proťala své univerzum s tím ze Street Fighteru už velmi, velmi dávno. Pokud si dobře vzpomínám, tak to bylo s uvedením Street Fighter Alpha pro první Playstation. Nejdříve si skrze zdejší editor postavy vybudujete svého ultimátního avatara, který vás bude provázet celým režimem. Z vlastní zkušenosti vím, že se svou postavu můžete doopravdy kouzlit, což některým jedincům propůjčuje velmi kreativní vzezření. Řečeno velmi mírně.

Na videu výše si můžete ověřit, že autor hru skutečně ovládá :) (pozn. šéfredaktora)

Hlavní premisou příběhu je fakt, že se z noname pouličního fightera musíte dostat až na vrchol potravního řetězce a při tom zmydlit co nejvíc vám nevyhovujících jedinců. Skoro každou NPC postavu můžete vyzvat na souboj, se kterým vždy zlosyni souhlasí. Navíc vám některé z těchto postav mohou dát zajímavé info nebo drobnost, která přidá některou z výhod. Postupem příběhovým režimem World Tour váš hrdina leveluje ziskem zkušenostních bodů, které se načítají po každém absolvovaném zápase. Potkáváte známé postavy Streetfighterovského univerza a také můžete vstoupit do jejich učení. Tím se zpřístupňují nové sady chvatů a komb, které můžete ve hře při soubojích použít. Skrze to si pak pro svoji postavu můžete vytvořit unikátní bojový styl, složený z různých pohybů od různých postav. To je moc fajn. Ostatně vás tento režim dokáže zabavit na pěknou dvacítku hodin. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama