Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge Recenze Vydejte se zpět v čase s recenzí Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder´s Revenge

Vydejte se zpět v čase s recenzí Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder´s Revenge | Kapitola 3

Martin Synek

Martin Synek

8. 7. 2022 17:00 5

Seznam kapitol

1. ŽELVY ZE STARÉ ŠKOLY 2. HRATELNOST ZE STARÉ ŠKOLY 3. TO NEJLEPŠÍ ZE STARÉ ŠKOLY

Žánr beat-em up se největší oblibě těšil v průběhu devadesátých let minulého století. Nyní se však otevírá brána do Dimenze X, ze které snad na všechny myslitelné platformy přichází Želvy Ninja z minulosti. Vzpomene si na ně ještě někdo? Nebo zůstanou uzamčeny pouze v našich vzpomínkách z dětství?

Reklama

Ve světle výše napsaného by měl zaznít snad jediný zápor celé hry. Je jím na dnešní dobu tristní délka příběhu, která se pohybuje v rozmezí dvou až tří hodin. Je to prostě automatovka jako víno a tvůrci z Tribute Games svoji inspiraci ve starších sourozencích rozhodně nezapírají. Spíše naopak. Z jejich díla čiší nadšení pro věc a ze všech videí ze zákulisí je vidět, že hře byla věnována neuvěřitelná péče. Každá z 16 misí, které budete v rámci hry absolvovat, je vizuálně originální a v mnoha z nich poznáte seriálové kořeny. Ať už jde o newyorskou zoo, podzemku, Baxterovu laboratoř nebo některou ze závodních misí, které čas od času vystřídají chůzi po vlastních. Navíc v každé jedné misi čeká minimálně jeden boss.

Vydejte se zpět v čase s recenzí Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder´s Revenge
i Zdroj: Martin Synek / Hrej.cz

Hře ve své podstatě nejde moc vytknout. Vše, co dělá, dělá výborně. Hraje se skvěle v jednom i ve více lidech. Nabízí prověřené hrdiny, kteří dovádí přesně tak, jak si je pamatujete z obrazovek televize. A to jsem se ještě nezmínil o zdejší hudbě, na které opět pracoval Tee Lopes (stejně jako u Streets of Rage 4) a přizval si několikero zajímavých osobností. Namátkou Ghostface Killah, Raekwon (oba Wu-Tang Clan) nebo třeba Mikea Pattona (Faith No More, Tomahawk, Fantomas a další). Sám za sebe tvrdím, že soundtrack je minimálně stejně kvalitní jako hra samotná, a i zde je na první poslech znát péče, s jakou byl komponován. Bravo.

Aktuální želvy disponují vším, co mám rád a netrápí je žádný výrazný nedostatek. Ano, jde o zhruba tříhodinovou pouť do doby, kdy zábava byla na prvním místě a postávání před coin-op automatem běžnou rutinou. Jsou to dveře do minulosti, které se otevřely všem, kteří si dobu největší slávy želváků dobře pamatují a zároveň ukázka toho, že i dnes nás dokáže zabavit věc, která je svými principy i vzezřením absolutně podřízena zábavě a nostalgii. Takhle se to totiž má dělat. 

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge
Xbox Xbox One
Windows PC
PlayStation PlayStation 4
Nintendo Switch Switch

Verdikt

TMNT Shredder’s Revenge je jednou z nejlepší beat-em up her, které jsem kdy hrál, s oblíbenými hrdiny k tomu. Neměl by ji minout nikdo, koho podobný styl hraní baví. Želvy jsou zpátky, v plné parádě, včetně bezvadného soundtracku.

Co se nám líbí a nelíbí?

Skvělí hrdinové
Kvalitní soubojový systém
Parádní retro grafika
Špičkový soundtrack
Kooperativní multiplayer pro 6 lidí
Snad jen kratší příběh
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama