Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge Recenze Vydejte se zpět v čase s recenzí Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder´s Revenge

Vydejte se zpět v čase s recenzí Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder´s Revenge | Kapitola 2

Martin Synek

Martin Synek

8. 7. 2022 17:00 5

Seznam kapitol

1. ŽELVY ZE STARÉ ŠKOLY 2. HRATELNOST ZE STARÉ ŠKOLY 3. TO NEJLEPŠÍ ZE STARÉ ŠKOLY

Žánr beat-em up se největší oblibě těšil v průběhu devadesátých let minulého století. Nyní se však otevírá brána do Dimenze X, ze které snad na všechny myslitelné platformy přichází Želvy Ninja z minulosti. Vzpomene si na ně ještě někdo? Nebo zůstanou uzamčeny pouze v našich vzpomínkách z dětství?

Reklama

Tvůrci si vyhráli s každým aspektem hry a vytáhli z pixelartového vzezření to nejlepší. Graficky vše vypadá opravdu krásně, se smyslem pro sebemenší detail, a ještě lépe se hýbe. Každá z hratelných postav má vlastní sestavu pohybů a komb, které je nutné využívat pro setnutí nepřátel. Nebojte se, protože hra vám základy osvětlí ihned v úvodu a vzhledem k tomu, že není nutné využívat všech tlačítek na ovladači, je ovládání jednoduché a intuitivní. Dokážete tedy jednoduše replikovat všechny ty krkolomné výpady, kotouly i sestavy komb, které vidíte ve videích ze hry. Samozřejmostí je skok i speciální pohyby, které k podobnému žánru her neodmyslitelně patří. 

To nejlepší však teprve přichází až se hrou pro více hráčů, která nabízí kooperativní zážitek až pro šest lidí najednou

Kromě čtyř želvích hrdinů v podobě Leonarda, Donatella, Michelangela a Raphaela, dostanete možnost ovládat i jejich mistra Třísku nebo vždy správně otravnou April O´Neilovou. Aby toho nebylo málo, tak se k sestavě bijců připojil ještě Casey Jones v jeho ikonické hokejové masce a sadou sportovního náčiní, potírající zločin stejně dobře, jako kterýkoliv jiný člen party. Nicméně každý z bijců má trošku rozdílné dovednosti. Leo je všestranný bojovník s meči, Don má větší dosah, protože bojuje tyčí. Mike se svými nunčaky sice takový dosah nemá, ale zato je velmi rychlý a Raphael vyniká svojí silou. Podobně jsou na tom také zbylé tři postavy, zase s trošku odlišnějším přístupem k boji.

Vydejte se zpět v čase s recenzí Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder´s Revenge
i Zdroj: Martin Synek / Hrej.cz

Hru lze projít buďto v Arcade nebo Story režimu. Prvně jmenovaný vám dá pouze omezený počet životů a jede se na jeden zátah. Příběh hráče nechá projít základní zápletkou i s výběrem ze tří stupňů obtížnosti. Můžete plnit všechny výzvy i postranní úkoly od osvobozených postav typu Burnieho, Irmy nebo například Vernona, kterého několikrát vysekáte ze šlamastyky. To nejlepší však přichází až se hrou pro více hráčů, nabízející kooperativní zážitek až pro šest lidí najednou. Funguje jak při gaučovém hraní, tak i online, pokud zrovna nemáte někoho po ruce. U testované PS4 verze bylo však gaučování omezeno pouze na čtyři hráče najednou. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama