Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge Recenze Vydejte se zpět v čase s recenzí Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder´s Revenge

Vydejte se zpět v čase s recenzí Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder´s Revenge

Martin Synek

Martin Synek

8. 7. 2022 17:00 5

Seznam kapitol

1. ŽELVY ZE STARÉ ŠKOLY 2. HRATELNOST ZE STARÉ ŠKOLY 3. TO NEJLEPŠÍ ZE STARÉ ŠKOLY

Žánr beat-em up se největší oblibě těšil v průběhu devadesátých let minulého století. Nyní se však otevírá brána do Dimenze X, ze které snad na všechny myslitelné platformy přichází Želvy Ninja z minulosti. Vzpomene si na ně ještě někdo? Nebo zůstanou uzamčeny pouze v našich vzpomínkách z dětství?

Reklama

Čtyři mutantní želvy, oplývající uměním ninjutsu, mě provázely, coby můj nejoblíbenější seriál, v průběhu celého mého dětství. Dodnes si velmi dobře pamatuju na moment, když jsem je uviděl prvně v televizi v jejich nejlegendárnějším kresleném seriálu. Mimochodem to bylo na svérázném programu OK3 někdy v průběhu roku 1991. Úderná znělka, která se stala takřka legendární a k tomu navrch čtyři želví bratři, ohánějící se různými zbraněmi a potírající zločin v New Yorku. To prostě chceš! Futuristické zbraně, mimozemšťani, cestování dimenzemi a tuna bojových umění, to je jen malý výčet všech zajímavostí, které se ploše dvacetiminutových dílů každý týden odehrávaly. V potaz musím samozřejmě vzít i pozdější český dabing, který byl skvělý a plný hlášek, které si pamatuju dodnes. A charismatický Trhač, po kterém parta kolem želv pásla celý seriál, vždycky uměl správně zatopit pod kotlem.


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

  • Doporučená cena: 899 Kč (krabicová verze)
  • Česká lokalizace: Ne
  • Faktor znovuhratelnosti: 7 možných konců a multiplayer až pro 6 lidí k tomu přímo vybízí
  • Proč koupit: Pokud vám nestačí to, že jde o Želvy ninja, přečtěte si chválu kolem

Nejspíše se ale ptáte, proč vás všechny mořím takovým úvodem? Odpověď je přinejmenším taková, že i když jsme se posunuli v čase o třicet let, tento fenomén na mě znovu promluvil v podobě, která mu sluší ze všeho nejvíce. Poctivá dvojrozměrná beat-em up mlátička, která si ze svého žánru bere to nejlepší a nejzábavnější. Hra jako by vyšla v době největší slávy mladých želvích nindžů a tvůrci ze studia Tribute s podporou Dotemu ukazují, že i po více než třiceti letech se dá správně navázat na zábavu, která již dnes není moc obvyklá (pominu-li Streets of Rage 4 od stejných tvůrců). Pro mě osobně se zde tedy setkávají oblíbení hrdinové ve své nejlepší formě, spojené s žánrem, který jim – dle mého názoru – slušel ze všeho nejvíce (pomrkávám samozřejmě po skvělých Turtles in Time).

Opět se uvidíme s Trhačem, jak napovídá i samotný název hry, spřádajícím další zlověstné plány na ovládnutí světa. K tomu však potřebuje robotické tělo svého dodavatele výzbroje a technologií Kranga. Soustředí na to všechny své síly a shromáždí snad všechny záporáky, které jsme mohli při vysílání původního seriálu vidět. Samozřejmostí jsou Bebop a Rocksteady či Baxter Stockman nebo král Krysa. Ve výčtu bych mohl pokračovat dalšími jmény typu generála Traaga z Dimenze X, popřípadě některým z překvapivých setkání se známými postavami. Zde bych vás však nerad připravil o překvapení z objevování všech skrytých cameí a easter eggů. Jinak bojujete s klanem Foot, Stockmanovými myšáky, kamennými válečníky a vlastně se spoustou běžných známých a různorodých nepřátel.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama