The Walking Dead: Episode 4 - Around The Corner Recenze The Walking Dead: Episode 4 - Around Every Corner

The Walking Dead: Episode 4 - Around Every Corner

Lukáš Kunce

Lukáš Kunce

14. 10. 2012 22:00 1
Reklama

Tak už se blížíme konci, co? Čtvrtá z pěti epizod první série The Walking Dead už je také za námi a stejně jako předchůdci se zařadí k nejlepším videoherním zážitkům roku, sumarizovat ale budeme až příště. Paradoxně nás víc než nepěkné osudy hlavních postav trápí smutná skutečnost, že se do kůže protagonisty Leeho převtělíme už jen jednou. Na druhou stranu se ale nesmírně těšíme na dějové vyvrcholení, protože čtvrtá část děj posunula do trošku jiné, více mysteriózní roviny. A jako obvykle vás předem varujeme před drobnými spoilery.

Vyplujeme?

Průběžně obměňovaná partička přeživších se na konci minulého dílu přesunula do městečka Savannah, kde vidlák Kenny hodlá najít loď, která by ho i ostatní dostala ze spárů nákazy pryč. Protože ale žije ve světě The Walking Dead, se z docela prostého úkolu stane úkol téměř nesplnitelný a to hned z několika důvodů. Všechny lodě ve skromném přístavu bohužel nejsou provozuschopné, po ulicích kráčí nekonečné zástupy slintajících mrtvol a město silně zavání spoustou nekalostí.

Představitelem jedné z nich je uskupení Crawford, co se schovává za správně nechnutnou bariérou ze shnilého masa. Nepřijde vám to dost hnusné? Tak se těště na mrtvoly nabodnutné na kůlech, infikovaného chlapečka, kterému budete moci prostřelit lebku, nebo hned několik scén se zombíky požírajícími cizí střeva. Čtyřka v tomto ohledu zase působí o něco otevřeněji, ačkoliv do neskrývané brutality druhé epizody má sakra daleko.

Lidí je pořád dost

Těšit se můžete i na seznámení s několika novými postavami, z nichž jednozačně vyčnívají pomatená blondýna Molly a doktůrek Vernon. Jak, proč a kdy se s nimi dostanete do konfrontace, si raději necháme pro sebe, klidně však můžeme prozradit, že jde o docela šikovně vepsané postavy, jejich použití nepůsobí nijak násilně a svými zvláštními povahami jednoznačně příběh obohacují. A vlastně se vám do paměti zapíšou i svými činy, ale to už opravdu pitvat nebudeme.

Přestože se závěr aktuální epizody dal celkem snadno předem odhadnout (tedy alespoň částečně), nic to nezměnilo na tom, že se na finále neuvěřitelně těšíme. Ani si netroufáme odhadovat, co se s nynějšími přeživšími může stát, Telltale jsou totiž mistry zvratů a nad dějem rovněž visí spousta otazníků ze starších epizod. Jen bychom byli zatraceně neradi, kdybychom se s takhle napínavým seriálem měli rozloučit skrze nějaký trapný happy end, takže... kdo koho sežere? Co když maličká Clementine zmutuje, všechny ostatní pokouše a.. a.. uvidíme! Budeme jen rádi, když se s námi v diskuzi podělíte o vlastní předpovědi a teorie.

The Walking Dead: Episode 4 - Around The Corner
Windows PC
PlayStation PlayStation 3
Xbox Xbox 360

Verdikt

Příběh graduje a s ním konečně i hodnocení. My věděli, že nás k té devítce přemluví... Takže příště třeba ještě lépe?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama