Souhrn z akce Opening Night Live, herní kanonády v podání Geoffa Keighleyho
i Zdroj: Firaxis / 2K Games
Témata Článek Souhrn z akce Opening Night Live, herní kanonády v podání Geoffa Keighleyho

Souhrn z akce Opening Night Live, herní kanonády v podání Geoffa Keighleyho

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

26. 8. 2021 12:00

Seznam kapitol

1. OSTRÝ START 2. DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOUSKY 3. PÁR DALŠÍCH UKÁZEK

Gamescom oficiálně odstartoval skrze úvodní show Opening Night Live. V našem stručném souhrnu najdete to nejpodstatnější, co se na akci Geoffa Keighleyho ukázalo.

Reklama

Zatímco konference Microsoftu byla spíše úspornější, Opening Night Live naopak přetékala obsahem. Geoff Keighley spustil kanonádu ukázek, která nebyla k zastavení, nechyběla nová oznámení s trailery k chystaným titulům, to vše bylo proloženo rozhovory s osobnostmi z herního světa.

Mohli bychom samozřejmě zmínit úplně vše, co se během streamu ukázalo, to by ale hrozilo, že bychom se spolu s vámi v nepřeberném množství informací ztratili. V dnešním souhrnu tedy vypíchneme to nejpodstatnější.

SAINTS ROW

Mezi ty nejdůležitější zprávy patří oznámení rebootu série Saints Row. Autoři ze studia Volition se vrátili k rýsovacím prknům, aby načrtli nový směr, kterým se spolu s oblíbenou značkou vydají. Hráče vezmou do jihoamerického města Santo Ileso, kde budou bojovat o lepší život proti konkurenčním gangům. Rozhodně potěší možnost projít si příběhovou kampaň spolu s kamarády, tvůrci slibují široké možnosti úpravy postav a celého gangu nebo třeba tuning aut. Podívat se můžete na filmovou ukázku, k dispozici je také rozhovor s představitelkou jedné z postav, který je zakončen krátkým gameplay teaserem.


CALL OF DUTY: VANGUARD

Neméně očekávané byly slíbené záběry z kampaně Call of Duty: Vanguard. Velkorysá ukázka trvala celých devět minut, do akce se pustila Polina Petrova, které vdechla život herečka Laura Bailey. 


FAR CRY 6

Když už jsme u těch charismatických herců, můžeme navázat s Far Cry 6. O slovo se totiž znovu přihlásil diktátor Antón Castillo, který na svých ďábelských plánech nic nezměnil. Výbušný trailer v krátkosti shrnul příběh šestého dílu.


HALO INFINITE

Kdy vyjde nové Halo? Tuto otázku si hráči zeleného týmu pokládají už docela dlouho. Doposud si museli vystačit s ujištěním, že se tak stane závěrem letošního roku. Po včerejším streamu mohou být o něco klidnější. Opravdu totiž došlo na oznámení konkrétního termínu, příběhová kampaň vyjde 8. prosince. Na show bylo k vidění intro k první sezóně multiplayerového obsahu, i ten Master Chief se zastavil. Microsoft navíc chystá speciální edici Xbox Series X s tematikou Halo Infinite, čímž hodlá oslavit 20 výročí této značky.


DEATH STRANDING DIRECTOR’S CUT

Sony Gamescom oficiálně ignoruje, to ale neznamená, že se na včerejší show neobjevily tituly určené pro konzole PlayStation. Jedním z nich byla režisérská verze Death Stranding, k níž se objevily dosud neviděné záběry. Představily se dříve avizované vychytávky pro usnadnění transportu zboží, třeba katapult, robot a další. Rozšířená verze vyjde 24. září.


HORIZON FORBIDDEN WEST

Krom veledíla od Hidea Kodžimy si Geoff Keighley domluvil návštěvu ze studia Guerilla Games. Ředitel vývoje Mathijs de Jonge potvrdil, že Aloy letos nedorazí, její cesta v Horizon Forbidden West bude pokračovat až v příštím roce. Byl ale stanoven pevný termín, hra by měla vyjít 18. února. První díl se dočkal dodatečné péče, update na konzolích PlayStation 5 odemyká 60 FPS a 4K rozlišení.


LEGO STAR WARS: THE SKYWALKER SAGA

The Skywalker Saga byla oznámena už před dvěma lety, od té doby jsme o hře příliš neslyšeli. A když už, tak jsme se dozvěděli, že došlo na další odklad. Během včerejší akce se ale objevil další trailer, který přislíbil, že sága vyjde během příštího jara. Hra se odehrává na pozadí devíti filmů, nabídne celou řadu hratelných postav, do bitvy se chystá Han Solo, Rey, Obi-Wan Kenobi, Chewbacca, Lando Carlisian a další.


THE OUTLAST TRIALS

A k malému odkladu došlo i v případě The Outlast Trials. Kooperativní prequel k prvním dílům známé hororovky bude k dispozici až příští rok, zatím nebyl oznámen konkrétní termín. První gameplay záběry nicméně napovídají, že rozhodně nebude nouze o napjatou atmosféru.


MARVEL’S MIDNIGHT SUNS

Na své si přišli i fanoušci superhrdinů od Marvela. Autoři série XCOM totiž představili další projekt, který se o ně přímo opírá. Marvel’s Midnight Suns nabídne notoricky známé postavy, například Bladea, Ghost Ridera, Kapitána Ameriku, Magiku a další. Studio Firaxis prozatím nabídlo filmový trailer, který podtrhl cover Enter Sandman od Metallicy, gameplay ukázku chystá na září. Hra vyjde v březnu příštího roku.


AGE OF EMPIRES IV

Na prezentaci Microsoftu tvůrci Age of Empires IV názorně předvedli, jak funguje trebuchet. Těžko říct, zda dokumentárně laděnou ukázkou někoho potěšili. V rámci ONL už ale došlo na tradičně střižený gameplay trailer, který napověděl, jak správně vybudovat mocnou říši. Real-time strategie vyjde 28. října.


RIDERS REPUBLIC

O sportovně laděné Riders Republic jsme toho v týdnu napsali poměrně dost. Na show došlo k oznámení, že se právě probíhající betatest otevírá úplně všem zájemcům o adrenalinový zážitek. Hru si můžete vyzkoušet až do 28. srpna. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama