WarioWare: Get It Together! Recenze Recenze WarioWare: Get It Together!, mimořádně pestrého souboru mikroher na party

Recenze WarioWare: Get It Together!, mimořádně pestrého souboru mikroher na party | Kapitola 2

Martin Synek

Martin Synek

17. 9. 2021 18:25

Seznam kapitol

1. HRY VE HŘE VE HŘE 2. INSTANTNÍ ZÁBAVA 3. INSTANTNÍ KLASIKA

Party hry od Nintenda jsou nedílnou součástí nabídky her na kteroukoli z jeho konzolí. Nicméně jak na tom bude novinka v podobě masivního balíčku mikroher z dílny samotného Waria? A co jsou to vlastně ty mikrohry? Nepropadejte panice, protože tady se opět jede na jistotu.

Reklama

Nicméně v tom tkví jádro zábavy. V průběhu hry si sice můžete sestavovat skvadru svých hrdinů, Get It Together ale následně náhodně vybírá jak hrdiny, tak i jednotlivé mikrohry. Nikdy tedy nevíte, co na vás v dalších sekundách čeká a s kým budete daný rébus absolvovat. Tím pádem je nutné se vypořádat nejen s časovým presem, ale i s jednotlivými schopnostmi a charakteristickým ovládáním daných postaviček. Někdy se z minihry, kterou byste se správným hrdinou prošli za tři sekundy, stane frustrující zážitek, protože vám hra přisoudila paňácu, který se pro danou minihru vůbec nehodí. Ale z vlastních zkušeností mohu říct, že s každým lze dokončit všechno.

NÁLOŽ MIKROHER

Get It Together je možné hrát v jednom až čtyřech hráčích. Opět čerpám z vlastních zkušeností, když napíšu, že mě hra celkem bavila i v singleplayeru. Ta nejlepší zábava však samozřejmě spočívá ve hře ve více lidech. S manželkou a kamarády jsme prošli většinu z dostupných dvou set mikroher a špičkově se bavili. WarioWare má jednu obří výhodu, protože zaujme hned na první pohled svým netradičním grafickým zpracováním. Autoři připravila mnoho rozmanitých prostředí, ve kterých se jednotlivé minihry odehrávají. 

„Čeká na vás také mnoho záludných bossfightů, které prověří připravenost reflexů i složení týmu hrdinů.“

Graficky je soubor tak originální, že se kolikrát nestačíte divit. Jednou herní obrazovka vypadá jako obraz na plátně, podruhé se objevíte v závěrečném bossfightu proti Bowserovi z klasického Super Mario Bros. nebo strháváte pleťovou masku z obličeje ženy v návodu z drogerie. Potkáte Linka či Donkey Konga, budete se šťourat v nose, schovávat se před zlobivým dítětem, hypnotizovat důchodce, vytláčet zubní pastu nebo třeba hledat mezeru po vypadlém zubu. Variací je obrovské množství a každá jedna mikrohra vás něčím překvapí. 

-
i Zdroj: Hrej.cz
-

Při průchodu hrou vesměs vždy plníte soubor několika obrazovek (miniher), který je nutné splnit s určitým počtem životů. Nezdaří-li se, opakujete celou sekvenci, avšak v náhodném pořadí a s náhodným mixem vašich hrdinů. Čeká na vás také mnoho záludných bossfightů, které prověří připravenost reflexů i složení týmu hrdinů. Po splnění cílů se pak můžete s protihráči hecovat v tom, kdo jak kterou mikrohru dokáže splnit, a také jak rychle. Zkrátka ideální party záležitost.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama