Recenze Vampire: The Masquerade - Bloodhunt, nádherného upířího battle royale v Praze
i Zdroj: Sharkmob
Recenze Recenze Vampire: The Masquerade - Bloodhunt, nádherného upířího battle royale v Praze

Recenze Vampire: The Masquerade - Bloodhunt, nádherného upířího battle royale v Praze | Kapitola 3

Radek Raudenský

Radek Raudenský

10. 6. 2022 16:00 1

Seznam kapitol

1. UPÍŘÍ MEETING NEDOPADL DOBŘE 2. POJĎ NA FIGHT 3. ALE ANO, JE

Do virtuální krvavé Prahy poseté upíry a kdoví čím dalším jsem se poprvé dostal před zhruba rokem. Tehdy Bloodhunt představil své první otevřené testování, otevřeně žádal o zpětnou vazbu a ve mně vzbudil nejen obrovský zájem, ale taktéž pochybnosti. Šlo ale o test, tudíž se mohlo změnit vše. Nebo třeba vůbec nic.

Reklama

ALE ANO, JE

Moje stížnosti z testování byly určitě vyslyšeny. Vývojáři ví o tom, že Bloodhunt nutně potřebuje další obsah pro to, aby se hráčům moc rychle neohrál. Tudíž přidali hodnocený režim – to je perfektní! Přesně to bylo potřeba, aby se věrná komunita mohla neustále zlepšovat a vidět svůj postup. Jenže klasický režim z této změny nevyšel bez úhony, bohužel. Vývojáři se totiž rozhodli do nehodnoceného režimu přidat život navíc – tedy i když vás nepřítel složí na zem a dodělá vás, stále dostanete další šanci bojovat.

Ani tehdy to ale nekončí, po mapě se totiž nachází NPC, které vám ztracený život doplní zpět. Díky tomu se může klidně stát, že se během hry oživíte šestkrát a to samé samozřejmě platí pro vaše soupeře. Je to poměrně zásadní problém – hra totiž zažívá neustálý příval dalších a dalších upírů a zatímco za normálních okolností by v poslední zóně měly být jednotky hráčů, někdy jich ke konci zápasu zbývá i přes dvacet. Průběh tak nemá takový ten správný spád k taktickému přístupu a až do poslední chvíle jde o pořádnou rvačku.

Už sem tu také zmiňoval příběh – ten je částečně vyprávěn i skrze úkoly, které jsou trochu zvláštně a nepříliš originálně vystavěné (seber předmět, uběhni 1 kilometr), to je ale problém velké části free-to-play battle royale her. A zároveň se dle mého stále nepodařilo vyřešit úskalí repetetivnosti. Po několika hodinách jsem totiž začal pociťovat ztrátu samovolné chuti ke hraní a když dopisuji tyhle řádky, zájem zapnout Bloodhunt se vytratil téměř úplně. Nedokážu přesně říct, čím by vývojáři měli tuhle chybu napravit, jde ale o další bod dolů. 

Obecně je nicméně Bloodhunt především v prvních hodinách naprosto neskutečná jízda, dynamická, akční ale především nádherná, protože matička Praha je tu zpracovaná naprosto neskutečně. I díky tomu si myslím, že by hru mohli vyzkoušet i tuzemští hráči, kterým jinak žánr battle royale nic neříká. 

Vampire: The Masquerade – Bloodhunt
PlayStation PlayStation 5
Windows PC

Verdikt

Sharkmob dokázalo naprosto nekompromisně zpracovat atmosféru a architekturu Prahy, která je obrovským plusem této hry. Nabízí prostředí jako žádná jiná hra, navíc se hraje velice dobře a plynule. Doplácí ale na repetetivnost, kterou se sice vývojáři snažili napravit, avšak prozatím se to nedaří.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama