Assassin's Creed Valhalla: The Siege of Paris Recenze Recenze The Siege of Paris, druhého a o poznání menšího rozšíření pro Assassin's Creed Valhalla

Recenze The Siege of Paris, druhého a o poznání menšího rozšíření pro Assassin's Creed Valhalla | Kapitola 3

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

18. 8. 2021 10:00 1

Seznam kapitol

1. CESTA DO PAŘÍŽE 2. KAREL III. A JEHO KUMPÁNI 3. VŮDCE REBELŮ

Vyšlo druhé rozšíření pro Assassin's Creed Valhalla, které nás tentokrát vzalo do Francie. No řekněte sami, kdo by nechtěl být součástí obléhání dobové Paříže? Ale opravdu to stojí za tu dlouhou plavbu?

Reklama

VÍCE MOŽNOSTÍ

Rozšíření přináší ještě pár dalších novinek. Možná ještě pamatujete na Black Box mise z Assassin’s Creed Unity, v podobném stylu jsou navrženy některé úkoly (takzvané infiltrační mise). Podstata spočívá v možnosti vybrat si z několika cestiček k danému cíli. 

V jedné z prvních misích musíte zavraždit proradného biskupa, který z ustrašených hříšníků vymítá ďábla. Máte vlastně tři možnosti, jak se dostat do kostela - opatřit si heslo pro stráže u brány, najít klíč od zadní branky, nebo se dovnitř jednoduše prosekat. Uvnitř pak biskupa můžete rovnou odpravit, nebo využít “příležitostí” ve stylu jednoho známého holohlavého zabijáka. Tím svatému muži zařídíte brutální smrt v působivé cutscéně.

Možnosti navíc samozřejmě vítám, hře poskytují o něco větší variabilitu. Kdo se jimi nechce zabývat, nemusí, cíl může zlikvidovat hezky postaru. Volitelné jsou také mise s odbojáři, ty patrně nahradily obchodní stanice z předchozího rozšíření. S Eivorem se můžete pustit do přepadovek s podporou místních rebelů. Úkol je velmi jednoduchý - pozabíjet vojáky v konkrétní lokaci a ideálně zároveň ochránit bratry ve zbrani. Pokud totiž přežijí, dostanete větší odměnu. Postupně zvyšujete proslulost, možnosti výcviku pro jednotky rebelů a další bonusy. Zcela upřímně - nejde o kdovíjak promyšlený koncept, dovedu si ale představit, že se může zalíbit. Mise nicméně nejsou nijak provázány s kampaní, klidně je tedy můžete ignorovat.

ZÁBAVA NA JEDNO ODPOLEDNE

The Siege of Paris je oproti předchozímu přídavku kratší, dokončení kampaně mi trvalo zhruba šest hodin. Pak samozřejmě záleží, zda vydržíte u dalších aktivit, třeba právě u rabování s rebely. Špacírováním po světě lze samozřejmě narazit i na kraťoučké vedlejší úkoly a eventy. Také si můžete zasoutěžit v běžeckém závodu nebo si hodit kulatým sýrem, troufnu si ale říct, že jsou ve hře lepší kratochvíle.

Recenze The Siege of Paris, druhého a o poznání menšího rozšíření pro Assassin's Creed Valhalla
i Zdroj: Hrej.cz

Rozšíření vyjde zhruba na pětistovku, nejsem si ale úplně jistý, zda se takový nákup vyplatí. Stejně jako v případě Wrath of the Druids platí, že když ho vynecháte, o nic zásadního nepřijdete. Po příběhové stránce rozhodně neurazí, rozšířené možnosti v eliminaci cílů jsou fajn, hru však sráží okoukané prostředí, repetitivní hratelnost a méně nápaditý obsah. Pokud se do Valhally vracíte pravidelně, třeba kvůli proběhnuvším festivalům, protože vás zkrátka stále zajímá, co se zde děje, nákupem nic nezkazíte. Pokud ale ještě nemáte dohranou základní kampaň, můžete dobývání Paříže s klidem odložit na později. 

Assassin's Creed Valhalla: The Siege of Paris
PlayStation PlayStation 5
Xbox Xbox One
Windows PC
Xbox Xbox Series X | S
PlayStation PlayStation 4

Verdikt

Siege of Paris je po obsahové stránce úspornější než první rozšíření. Některé inovace se docela povedly (rozšířené možnosti v plnění vybraných úkolů), jiné zase spíše otravují (hejna krys). Francii pak autoři nedokázali výrazněji odlišit, nápadně připomíná některé lokace v Anglii. Přídavek udělá radost především skalním fanouškům.

Co se nám líbí a nelíbí?

Pamětihodné postavy
Rozšířené možnosti v plnění úkolů
Slušná příběhová kampaň
Otravná hejna krys
Okoukané, nezajímavé prostředí
Repetitivní hratelnost
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama