Assassin's Creed Valhalla: The Siege of Paris Recenze Recenze The Siege of Paris, druhého a o poznání menšího rozšíření pro Assassin's Creed Valhalla

Recenze The Siege of Paris, druhého a o poznání menšího rozšíření pro Assassin's Creed Valhalla | Kapitola 2

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

18. 8. 2021 10:00 1

Seznam kapitol

1. CESTA DO PAŘÍŽE 2. KAREL III. A JEHO KUMPÁNI 3. VŮDCE REBELŮ

Vyšlo druhé rozšíření pro Assassin's Creed Valhalla, které nás tentokrát vzalo do Francie. No řekněte sami, kdo by nechtěl být součástí obléhání dobové Paříže? Ale opravdu to stojí za tu dlouhou plavbu?

Reklama

O VÍNĚ A KRYSÁCH

Plavba do Paříže odpovídá i klasickému příběhovému oblouku původní kampaně, kde se s železnou pravidelností opakoval v každém dalším regionu. Eivor souhlasí s tím, že pomůže vyřešit zapeklitou situaci, jelikož hrozí, že se Frantíci rozhodnou přijet do Anglie. A o to nikdo nestojí. Následuje typické politikaření, slova poté velmi rychle střídají ostřejší argumenty v podobě nabroušených mečů.

Jednou z novinek jsou hejna hladových krys, která působí dojmem, že by do minuty zvládla spořádat celou krávu.

Pokud bych měl srovnávat s předchozím rozšířením, postavy mě tentokrát bavily o něco více. Třeba Sigfred, hlava zdejšího klanu. V životě mnoho ztratil a ve skutečnosti mu jde hlavně o krvavou pomstu, přestože ví, že se mu ani poté příliš neuleví. Naštvaný na celý svět dokonce zpochybňuje báchorky o hostině s Odinem. Povedl se i nechvalně proslulý Karel III. Zákeřná povaha se skvěle prolíná s chorobnou myslí, na což samozřejmě nejvíce doplácí jeho poddaní. 

I zde platí, že hned od začátku tušíte, jak to celé skončí, s tím už jsem se nějak smířil. Scénáristé naštěstí připravili několik zvratů, čekají na vás také rozhodnutí ovlivňující životy hlavních postav a dva různé konce. Jistá variabilita zde tedy je. 

TOHLE UŽ JSEM NĚKDE VIDĚL

Trochu horší je to s prostředím. Dobové město sice působí majestátním dojmem, při procházce jeho ulicemi jsem se ale nemohl ubránit dojmu, že už jsem něco podobného někde viděl. Okolní krajině pak absolutně chybí osobitost, snad jen luční kvítí září trochu jinými barvami. 

Recenze The Siege of Paris, druhého a o poznání menšího rozšíření pro Assassin's Creed Valhalla
i Zdroj: Hrej.cz

Jednou z novinek jsou hejna hladových krys, která působí dojmem, že by do minuty zvládla spořádat celou krávu. Zdálo se mi, že tím autoři naráží na A Plague Tale: Innocence, kde byly chlupaté potvory využity jako hlavní herní prvek. Zde však působí spíše nepatřičně. Krysy sice nemůžete zabít, bohatě ale stačí, když se rozmáchnete sekerou, čímž hejno zaženete. Tyto pasáže bohužel spíše otravují, naštěstí se s nimi zase tolikrát nesetkáte. Eivor se také může naučit střílet šípy s návnadou, hlodavci se tak bleskurychle objeví prakticky kdekoli a sežerou cokoliv v nejbližší vzdálenosti, třeba hlídku nepozorných vojáků. 

Velmi mě mrzí, že se autorům nepodařilo propsat do hry tematiku morové nákazy. Černá smrt sice občany města skutečně trápí, což je vidět třeba ve slumech poblíž města, o těchto problémech párkrát padne zmínka, více se s ní ale nepracuje, což je škoda, protože právě ona by mohla do rozšíření propašovat tu správnou atmosféru.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama