Assassin's Creed Valhalla: The Siege of Paris Recenze Recenze The Siege of Paris, druhého a o poznání menšího rozšíření pro Assassin's Creed Valhalla

Recenze The Siege of Paris, druhého a o poznání menšího rozšíření pro Assassin's Creed Valhalla

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

18. 8. 2021 10:00 1

Seznam kapitol

1. CESTA DO PAŘÍŽE 2. KAREL III. A JEHO KUMPÁNI 3. VŮDCE REBELŮ

Vyšlo druhé rozšíření pro Assassin's Creed Valhalla, které nás tentokrát vzalo do Francie. No řekněte sami, kdo by nechtěl být součástí obléhání dobové Paříže? Ale opravdu to stojí za tu dlouhou plavbu?

Reklama

Eivor patrně nikdy nebude mít klid. Povídačky o jeho hrdinských činech se nezadržitelně šíří krajem až do končin, o nichž udatný seveřan možná ani neslyšel. Do Ravensthorpe se tím pádem sjíždí i krajané, kteří to do Anglie mají trochu z ruky, poslední hosté dokonce přijeli až z daleké Francie. Právě tam se totiž dějí velké věci.

Valhalla by vlastně žádný dodatečný obsah mít nemusela. Základní dobrodrůžo je nadmíru bohaté, hrou jen stěží stihnete projít dříve než za 50 hodin. V Anglii narazíte na rozličné roční období, pestré scenérie a slušně postavený příběh. I proto musí být velmi těžké navázat s dodatečným obsahem, který by v ideálním případě měl přinést něco nového, neokoukaného. Jak se to povedlo v případě Wrath of the Druids, si můžete přečíst v naší recenzi. Nyní je ale načase Británii opustit.

TÁHNEME NA PAŘÍŽ!

The Siege of Paris začíná nečekanou návštěvou. V Ravensthorpe se utábořila malá družina, Eivora vyhlíží energická Toka a upovídaný Pierre. Jak už to tak bývá, střídmé popíjení se rychle zvrhne v divokou chlastačku, návštěva si však dá velký pozor, aby nezapomněla předat důležité poselství. Eivor je pro své diplomatické a válečnické dovednosti přemlouván, aby odcestoval do Francie, kde si skupina vikingů dělá zálusk na neobyčejně macatou kořist. Hodlají totiž vydrancovat samotnou Paříž.


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

  • Doporučená cena: Součástí season passu, samostatně zhruba za 500 Kč
  • Základní herní doba: 6-10 hodin
  • Počet konců: 2
  • Česká lokalizace: Ne
  • Obtížnost: Široké možnosti nastavení
  • Faktor znovuhratelnosti: Velmi nízký
  • Bude vás bavit, pokud: Jste dohráli základní hru a stále nemáte dost
  • Riziko nákazy morem: Nízké, spíš vás sežerou krysy

Přiznám se, že pro mě byl ústřední motiv druhého rozšíření velmi lákavý. Měl jsem jistou představu, jak by obléhání Paříže mohlo vypadat, ještě nyní mám v hlavě scény ze seriálu Vikings, kde se divocí stoupenci Ragnara Lothbroka do metropole taktéž vydali. Obdivoval jsem především epické bitvy na Seině, které podle mě byly skvěle natočeny. A snad i proto mě trochu mrzí, že v rámci kampaně na nic podobného nedošlo. Vývojáři se přitom k bitvám na vodní hladině vrací pravidelně, škoda, že je zrovna nyní vynechali (když tedy pominu klasické raidy).

Hned na úvod mohu říct, že se i nyní autoři drží klasického mustru, krom několika drobných novinek dostanete další porci obsahu, který nemá šanci jakkoliv překvapit. Zkrátka něco jako rizoto nebo koprovka - dobře se najíte, ale pokud zrovna nejde o vaše nejoblíbenější jídlo, zřejmě se na čas oběda nebudete nikterak zvlášť těšit. Je tedy otázkou, zda si po oplétačkách s druidy budete chtít přidat další knedlík.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama