Šmoulové: Mise Zlobýl Recenze Recenze Šmoulové: Mise Zlobýl, veskrze průměrné plošinovky

Recenze Šmoulové: Mise Zlobýl, veskrze průměrné plošinovky | Kapitola 3

Martin Synek

Martin Synek

23. 11. 2021 10:25 2

Seznam kapitol

1. ŠMOULOVÉ JSOU TU 2. ZLÁ KYTKA 3. Z HLUBIN PRŮMĚRU

Umí se smát i prát a každý má je rád, i vy je račte znát – šmouly! Kam přijdou, tam je šou, skáčou a tancujou, vysocí jsou na dva couly. Že všechno dovedou, to není náhodou, zkrátka to s přírodou koulí!

Reklama

ŠMOULY UŽ NECHCI ANI VIDĚT!

Tuto památnou větu z úst Gargamela jsem měl při hraní hodně často na jazyku i já. Všechny hozené klacky pod nohy však zastíní jeden, a to ten největší. Ve své podstatě jsem ani nedostal to, co bych od hry chtěl a k finální konfrontaci s hlavním padouchem v zásadě ani nedojde. Místo toho budete muset opět udělat třikrát stejnou věc a tím porazíte finálového… Nebudu prozrazovat. Problémů má Zlobýl spousta, a ještě jsem určitě i na něco zapomněl. Stále mě však jistým způsobem bavil. A myslím, že mnoho lidí bude také. Jen je hra ve svých mechanismech jednoduchá a sází na několik málo činností, které hráč vykonává stále dokola.  

-
i Zdroj: Hrej.cz
-

Rozhodně potěší česká textová lokalizace, která je sice místy hodně krkolomná, ale samozřejmě zjednodušuje hraní i dětem. Misi Zlobýl lze dohrát za nějakých 5–6 hodin, pokud ignorujete veškeré hledání sběratelských předmětů a jdete striktně po příběhu. Abyste splnili všechno, co hra nabízí, je nutné přidat ještě alespoň dvě navíc. Nabízí se však zásadní otázka. Co se bude vašemu dítěti líbit víc, když mu dáte na výběr mezi Misí Zlobýl a třeba posledním Ratchetem? Myslím, že znám odpověď stejně dobře jako vy. Ale tomu zbytku bude stačit, že zná předlohu, že je hra v češtině a že stojí zhruba tisícikorunu. 

Šmoulové s jejich poslední misí nejsou vyloženě špatnou hrou, ale nejsou také hrou vysloveně dobrou. Spoustu věcí jí odpustíte, ale po dohrání ve vás nezanechá pocit vítězství, protože žádné pořádné finále nenabízí. Se spoustou menších i větších přešlapů jsem se však vypořádal, a nakonec mohu s jistotou říci, že se i jistým způsobem bavil.  

Šmoulové: Mise Zlobýl
PlayStation PlayStation 5
Xbox Xbox One
Windows PC
Xbox Xbox Series X | S
PlayStation PlayStation 4
Nintendo Switch Switch

Verdikt

Veskrze průměrná plošinovka, kterou z hlubin podprůměru tahá pouze zasazení a jednoduché principy hratelnosti i ovládání. S dítkem se budete bavit, ovšem za cenu mnoha kompromisů.

Co se nám líbí a nelíbí?

Jsou to šmoulové
Česká lokalizace
Jednoduchá zábava
Spousta grafických bugů a glitchů
Špatný systém nápovědy
Finále hry je opruz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama