Šmoulové: Mise Zlobýl Recenze Recenze Šmoulové: Mise Zlobýl, veskrze průměrné plošinovky

Recenze Šmoulové: Mise Zlobýl, veskrze průměrné plošinovky

Martin Synek

Martin Synek

23. 11. 2021 10:25 2

Seznam kapitol

1. ŠMOULOVÉ JSOU TU 2. ZLÁ KYTKA 3. Z HLUBIN PRŮMĚRU

Umí se smát i prát a každý má je rád, i vy je račte znát – šmouly! Kam přijdou, tam je šou, skáčou a tancujou, vysocí jsou na dva couly. Že všechno dovedou, to není náhodou, zkrátka to s přírodou koulí!

Reklama

Nejspíš existuje jen málo jedinců, kteří by neznali malá modrá stvoření, které jistý belgický kreslíř Peyo představil světu již před více než šedesáti lety. Troufnu si dokonce tvrdit, že i u nás v České republice mají stále jakýsi status jedněch z nejoblíbenějších kreslených postaviček vůbec. Stačí vzpomenout na legendární znělku s hlasem Hany Zagorové či Petry Janů nebo v pozdější době na Fanánkem otextované „Šmoulí super disko šou“ a všem je hned jasné, o čem je tu vlastně řeč. Obzvláště dnes, když se má dcera baví u sledování jejich příběhů stejně dobře, jako před lety já.


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

  • Doporučená cena: 1049 Kč
  • Česká lokalizace: Ano
  • Faktor znovuhratelnosti: Téměř nulový
  • Bude vás a vaše děti bavit: Pokud máte rádi šmouly, plošinovky a likvidaci plevele
  • Možná nevíte: Že za dva tácy je možné koupit sběratelskou edici hry s figurkou Siláka nebo klíčenkou

Tento fenomén samozřejmě přerostl svůj stín a podíval se snad do každého odvětví zábavního průmyslu, počítačové hry nevyjímaje. Vzniklo jich za těch spoustu let mnoho a troufnu si opět tvrdit, že ještě spousta vyjde, nicméně dnes recenzujeme šmoulovačku, která by měla zabavit hráče napříč generacemi a která také všem zaujatým slibuje prima šmoulí dobrodrůžo v originální trojrozměrné hopsačce ze staré školy. Bude tento recept fungovat?

ZAŠMOULENÁ ROSTLINA!

Příběh Mise Zlobýl začíná v idylické šmoulí vesnici v lesích, kde si každý modrásek brouká stále dokola známou šmoulí melodii a oddává se užívání bezstarostného života. Všechno končí v momentě, kdy se poprvé objeví zprávy o tajemném zlobýlu, rostlině, kterou objevil v knize černé magie kdo jiný než samotný Gargamel. A protože je Gargamel lotr neřádský, začne touto nebezpečnou rostlinou zamořovat okolí. Vzhledem k tomu, že malinkatí šmoulové zlý plevel neznají, lehce se nechají nalákat na jeho semena, kterým se ve hře říká Zlolapky. Po nalákání šmouly je pak jednoduše lapí a ti v jejich kořenech zůstanou uvězněni.

Jádrem Gargamelova plánu je, ostatně jako vždy, lapení všech šmoulů pro své magické pokusy. Taťka šmoula společně s Kutilem vymyslí plán, jak se s nastalou situací popasovat a vyrobí šmoulizér, přístroj, který dokáže nakažené (nebo zaplevelené) oblasti opět uzdravit. Pro tento úkol je vybráno postupně hned několik šmoulů a hráč poté v jejich kůži postupně prochází světem plným zlobýlu. Začnete tedy v kůži Siláka, po kterém následně převezme štafetu Koumák, Šmoulinka nebo Mlsoun a toto dobrodružství hráče provede několika oblastmi, které je potřeba vyčistit od čarovného plevele a v neposlední řadě se bude nutné vypořádat i se zlotřilým Gargamelem.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama