Company of Heroes 3 Recenze Recenze singleplayeru Company of Heroes 3, pokračování se známými základy a několika novotami

Recenze singleplayeru Company of Heroes 3, pokračování se známými základy a několika novotami | Kapitola 3

Radek Raudenský

Radek Raudenský

21. 2. 2023 10:25

Seznam kapitol

1. HEZKY PO SVÉM 2. ZAJÍMAVÉ NOVOTY 3. ROMMEL A AFRIKA

Dlouhých deset let. Tolik času uběhlo od vydání Company of Heroes 2 – a i když jsme se napříč lety dočkali několika rozšíření, upřímně jsem na sérii pomalu zapomněl. Respektive, nečekal bych, že se Sega rozhodne po tolika letech navázat pokračováním. Jak ale poslední sezóny ukázaly, návraty starých značek bývají poměrně úspěšné, a tak se po čase setkáváme s Company of Heroes 3.

Reklama

Druhou část kampaně pak tvoří postup Romella s Afrikakorps, kde kampaň probíhá podstatně klasičtějším přechodem mezi jednotlivými misemi, bez velké taktické mapy a s kreslenými cutscénami. Musím říct, že po okoukaných jednotkách u spojenců byli Němci příjemná změna, jelikož s sebou přináší i několik nových jednotek, jako je mobilní opravárenské auto nebo (alespoň pro mě) příjemnější dalekonosná děla – o Panzeru a Tigeru ani nemluvím.

Celkově si myslím, že kampaň fanoušky této série nezklame a přinese jim přesně to, co chtěli, a to se vším všudy. Graficky působí třetí díl opravdu dobře, zejména mě překvapily animace postav, které působí realisticky a dynamicky. Zvuky také nezní vůbec špatně a technická optimalizace není úplně hrozivá. Sice sem tam zlobí problikávající textury, ale hra se poměrně dobře drží a nepadá. Samozřejmě potěší i česká lokalizace, která je na velmi dobré úrovni a sám jsem byl potěšen, že i tentokrát se Sega rozhodla překlad zaplatit.

Pokud jste o Company of Heroes 3 měli zájem jakožto fanoušci série, rozhodně bych se koupě nebál. Dostanete to stejné, co v minulých dílech, ale opět o něco větší, lepší a hezčí. Jde o velice příjemný „upgrade“, který přináší několik novinek, ale o žádnou revoluci rozhodně nejde. Což je také důvod, proč si myslím, že noví fanoušci, případně zájemci bez větších zkušeností s žánrem, budou spíše váhat. 

Company of Heroes 3
Windows PC

Verdikt

Company of Heroes 3 si drží velice silné základy ve formě skvělých real-time soubojů, které v kampani doplňuje nový systém taktické mapy. Po delší době se stane repetitivním, souboje ale celou hru drží zábavnou a novoty od Relicu tak přijmete poměrně pozitivně. Nejde o žádnou revoluci, spíše hezkou evoluci.

Co se nám líbí a nelíbí?

Grafika
Stále skvěle fungující real-time strategie a souboje
Animace
Taktická mapa je poměrně zajímavá novinka
Pohledné modely a variabilita armád
AI je poměrně pasivní
Italská kampaň se stane po čase vysoce repetitivní
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama