Sherlock Holmes: The Awakened Recenze Recenze Sherlock Holmes The Awakened, lovecraftového snu, ze kterého se nechci probudit

Recenze Sherlock Holmes The Awakened, lovecraftového snu, ze kterého se nechci probudit | Kapitola 3

Petr Jan Berka

Petr Jan Berka

11. 4. 2023 15:00

Seznam kapitol

1. Evoluci nezastavíš 2. N'ghft nafl'fhtagn 3. Díky za vše, sire Arthure

Sherlock Holmes je zpátky na scéně a to hned v remaku jednoho z nejoblíbenějších příběhů série. Spojení Lovecrafta s Doylem neslo v roce 2007 ovoce, dokázal ale detektivní příběh odolat zubu času a poměřovat se s novou konkurencí?

Reklama

Tak si to pojďme celé shrnout. Ve Frogwares jsou očividně zapálení pro novou sérii dobrodružství dvojice z Baker Street. Ta nebude navazovat jen propracovaností případů, ale i příběhem. Také je zde vidět snaha Sherlocka trochu více polidštit a vtisknout jeho brilantní mysli i stinnou stránku s výplody fantasie a halucinacemi. Sice bude s novým přístupem důležité hrát předchozí díly, je to ale problém? Ani náhodou!

I když jsem se snažil, výsledek konverzace stejně spěl předem daným směrem

Byť byl tento díl takovou odbočkou, budoucí díly budou ve znamení velkého a otevřeného světa. Příště bychom se tedy měli těšit na podobný titul, jako bylo předchozí Chapter One s tím rozdílem, že už se funkce dolatí ke zdárnému, bezchybnému konci (ano, mám malé nároky).

Sherlock Holmes The Awakening mi ukázal, že vývojáři naslouchají kritice a mnoho zásadnější výtek z minulosti opravili. Zároveň dokázali hned na první den připravit funkční titul, za který by se nestydělo ani ledajaké AAA studio . S tím vším se pojí i vývoj, který by měl položit solidní základ pro díly další.

Recenze Sherlock Holmes The Awakened, lovecraftového snu, ze kterého se nechci probudit
i Zdroj: Hrej.cz / Petr Jan Berka

Hra není nikterak dlouhá, i tak jsem si ale po jejím dohrání jen sednul a chvilku nemluvil. Vzpomínal jsem na detektivní zážitek, který jsem při hraní zažil a přemýšlel o všech okolnostech, které ho provázely. Bylo toho totiž v zhruba deseti hodinách nasekáno opravdu mnoho. Moc si teď přeji, abych vše zapomněl a mohl to i se všemi chybami, které titul má, projít znovu. Napodruhé to totiž není nikdy ono.

Sherlock Holmes: The Awakened
PlayStation PlayStation 5
Xbox Xbox One
Windows PC
Xbox Xbox Series X | S
PlayStation PlayStation 4
Nintendo Switch Switch

Verdikt

The Awakened dosáhl až idylického spojení nových mechanik z Chapter One a kouzla starších titulů. Ukrajinští vývojáři se poučili z chyb, které jim byly vytýkány a i přes těžkou geopolitickou situaci přinesli to, co se dá nazývat nejlepším herním Sherlockem Holmesem na trhu. Dobrá práce.

Co se nám líbí a nelíbí?

Kvalitní příběh (již podruhé)
Grafika
Poučení se z chyb minulých dílů
Atmosféra
Drobné grafické glitche
Chaotický palác mysli
Občas zbytečné množství stop
Předdefinované dialogy
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama