Hardware Článek Recenze Razer Huntsman Mini - drobného, ale skvělého pomocníka pro hraní

Recenze Razer Huntsman Mini - drobného, ale skvělého pomocníka pro hraní | Kapitola 3

Radek Raudenský

Radek Raudenský

8. 8. 2021 22:30

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. SPÍNAČE 3. POUŽÍVÁNÍ, ZÁVĚR

Svět herních klávesnic je stále rozmanitější - na jedné straně je spoustu zastánců klávesnic plných velikostí, určitá sorta ale stále prozkoumává možnosti a výhody menších klapátek, jako je třeba Razer Huntsman Mini.

Reklama

POUŽÍVÁNÍ

Pojďme tedy k dojmům z používání. Přechod z plnohodnotné klávesnice na tu nejmenší může chvíli zabrat, a to zejména pokud jste zvyklí na velký enter nebo aktivně využíváte numerické klávesnice. Stačí ale pár hodinek a na rozložení si zvyknete. Větší problém ale nastává s používáním funkčních kláves jako je print screen, delete nebo šipky. 

Recenze Razer Huntsman Mini - drobného, ale skvělého pomocníka pro hraní
i Zdroj: Hrej.cz

V tomto případě tak musíte využít, po vzoru klávesnic v menších noteboocích, sekundárních funkcí. Klávesnice skrze tlačítko Fn nabízí kompletní paletu funkčních tlačítek. Fn + P supluje print screen, Fn + J,K,L,I zastupují šipky a Fn s čísly tvoří soustavu F kláves. Na používání těchto zkratek je nutné si zvyknout, klávesnice ale právě díky nim může být tak mobilní a zároveň plně funkční funkční. 

Když si na trochu neortodoxní využívání v plném rozsahu navyknete, stává se z Razer Huntsman Mini skvělý společník. Díky fialovým spínačům se na klávesnici excelentně píše, odezva je totiž skvělá a stisk je… jistý. Jakmile přejdete na hraní, exceluje klávesnice ještě více. Během hraní se velice často přemisťuji a pohybuji po stole, zároveň mi na něm kompaktní rozměry nechávají mnohem více prostoru. Pro hraní jsou klávesnice tohoto typu úplně nejlepší společníci a pokud aktivně nepoužíváte numerickou klávesnici nebo řadu se šipkami (například zároveň klávesnici nevyužíváte k účetní práci), není nad čím váhat.

Recenze Razer Huntsman Mini - drobného, ale skvělého pomocníka pro hraní
i Zdroj: Hrej.cz

ZÁVĚR

Razer Huntsman Mini se zkrátka povedla – pochopitelně především díky své nízké hmotnosti, rozměrům a optickým spínačům Razer Optical Purple. Jinak bohužel klávesnice nedává svůj značkový původ moc najevo… s výjimkou ceny. Na czc.cz vás vyjde na pořádně tučných 3 499 korun, což je cenovka, nad kterou se i rozhazovačný hráč na nějakou chvíli zamyslí. U produktů Razer je ale motivace vždy stejná – značka, její prestiž, historie a kvalita. To je kombinace, kterou Razeru upřete jen těžko, a jak už jsem výše zmínil, fialové spínače jsou subjektivně mnohem lepší než konkurenční Cherry.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama