Hardware Článek Recenze Razer Huntsman Mini - drobného, ale skvělého pomocníka pro hraní

Recenze Razer Huntsman Mini - drobného, ale skvělého pomocníka pro hraní | Kapitola 2

Radek Raudenský

Radek Raudenský

8. 8. 2021 22:30

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. SPÍNAČE 3. POUŽÍVÁNÍ, ZÁVĚR

Svět herních klávesnic je stále rozmanitější - na jedné straně je spoustu zastánců klávesnic plných velikostí, určitá sorta ale stále prozkoumává možnosti a výhody menších klapátek, jako je třeba Razer Huntsman Mini.

Reklama

SPÍNAČE

Nebyl by to Razer, aby do svých klávesnic nedodával i vlastní spínače. Razer Huntsman Mini vám může dorazit buď s Razer Optical Purple či Red spínači, námi testovaná varianta měla fialové – a skvěle mi vyhovovaly. Charakterově nejblíže jim jsou modré spínače od Cherry, Razeru se ale podařilo mechanismus přizpůsobit i hraní, tudíž stisk nevyžaduje tolik síly a na oplátku nemá klávesa při návratu do výchozí polohy velký odpor.

Recenze Razer Huntsman Mini - drobného, ale skvělého pomocníka pro hraní
i Zdroj: Hrej.cz

Zároveň nejsou fialové spínače jen tak ledajaké – klávesy totiž nefungují relativně standardním způsobem, kdy se stisk registruje při dosednutí plastové části na spodní desku. Optické spínače využívají laserového paprsku, který je pod každou klávesou – v normálním stavu blokuje cestu paprsku plastová část pružiny, kterou při stisku posunete dolů a laser cestuje na druhou stranu dutiny, kde světlo registruje snímač. Díky tomu by měla klávesnice zaznamenávat stisk rychleji než konkurence.

Na to se můžeme podívat i řečí čísel – Razer Optical Purple vyžaduje pro stisk sílu 45 gramů a klávesa reaguje po 1,5 mm cesty, celková cesta při tom činí 3,5 mm. Cherry MX Blue vyžadují sílu 60 gramů, stisk registrují po 2,2 mm a celková cesta činí 4 mm. Reakční doba je u Razeru 2 ms, u Cherry MX zhruba 5 ms. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama