Hardware Článek Recenze Razer Huntsman Mini - drobného, ale skvělého pomocníka pro hraní

Recenze Razer Huntsman Mini - drobného, ale skvělého pomocníka pro hraní

Radek Raudenský

Radek Raudenský

8. 8. 2021 22:30

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. SPÍNAČE 3. POUŽÍVÁNÍ, ZÁVĚR

Svět herních klávesnic je stále rozmanitější - na jedné straně je spoustu zastánců klávesnic plných velikostí, určitá sorta ale stále prozkoumává možnosti a výhody menších klapátek, jako je třeba Razer Huntsman Mini.

Reklama

Jak ukazuje posun v oblasti herních periferií, hráči začínají mnohem více preferovat mobilitu a více volného prostoru před funkcionalitou a obřími rozměry. U myší se tak přechází k bezdrátovým a extrémně lehkým kusům, u sluchátek se taktéž preferují co nejkompaktnější kusy a u klávesnic se zase vše zmenšuje – a to doslova až na kost. Důkazem je i novinka od Razeru, Huntsman Mini, která přebírá vlastnosti populární řady klávesnic a přesouvá je do malého těla – jak tento „pokus“ dopadl si představíme v dnešní recenzi.

BALENÍ, VZHLED

Balení dnes recenzovaného kousku je tak jednoduché, jak to jen lze. I když vypadá efektně, v krabičce najdete pouze klávesnici a USB-C – USB-A kabel. Malé detaily v podobě klasické samolepky potěší, více by mě ale nachl například obal na přenášení nebo stále populárnější upravené klávesy. 

Recenze Razer Huntsman Mini - drobného, ale skvělého pomocníka pro hraní
i Zdroj: Hrej.cz

Razer Huntsman Mini přebírá, jak už bylo zmíněno, vlastnosti řady Huntsman, vzhledově to ale prakticky není poznat. Razer totiž klávesnici skutečně zmenšil jak to jen technicky šlo. Výsledkem je tak hliníkové tělo s miniaturním přesahem pod klávesami. Velkou výhodu vidím v hmotnosti, která činí pouhých 522 gramů – například minulé testovaná klávesnice HyperX Alloy Origins 60 je o více jak 200 gramů těžší.

Miniaturní a lehké tělo je praktické v mnoha ohledech. Nechává spoustu prostoru na stole, ve většině případů třeba pro myš. S klávesnicí se dá skvěle manipulovat a samozřejmě ji přenášet – tomu napomáhá i odpojitelný kabel. Potěší dostupné dva stupně naklonění. Jediným úskalím celého zpracování zůstává obecná identita – pokud bych se na klávesnici podíval jen tak z rychlíku, jen těžko bych odhadoval, že přišla od výrobce s třemi hady v logu. Jediným charakteristickým rozpoznávacím znakem jsou spínače a nápisy na spodku.

Recenze Razer Huntsman Mini - drobného, ale skvělého pomocníka pro hraní
i Zdroj: Hrej.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama