Hardware Článek Recenze mikrofonu HyperX Quadcast S, jednoduchého ale skvělého nástroje nejen pro tvorbu obsahu

Recenze mikrofonu HyperX Quadcast S, jednoduchého ale skvělého nástroje nejen pro tvorbu obsahu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

15. 9. 2021 19:30

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. POUŽÍVÁNÍ 3. TEST, SOFTWARE, ZÁVĚR

V dřívějších dobách stálo před lidmi, kteří chtěli tvořit digitální obsah, hned několik překážek. Často byl potřeba výkonný počítač, nákladné internetové připojení a taktéž kvalitní periferie. V dnešní době vám ale stačí kdejaký notebook, internet značně pokročil – zůstávají tak jen ony periferie. I když by člověk byl ochoten investovat, často se například s nákupem mikrofonu pojí rozsáhlé nastavování a experimentování. Takové doby ale s novinkou od HyperX končí – tedy by alespoň měly. Zda mikrofon Quadcast S plní své sliby a uživatelská očekávání se dozvíme v dnešní recenzi.

Reklama

BALENÍ, VZHLED

Quadcast S dorazí v celkem rozměrné krabici – v ní ale žádné nepřeberné množství příslušenství nenajdete (a tím pádem ani neřešíte). V obale totiž najdete už smontovaný mikrofon, redukci pro upevnění na rameno a dostatečně dlouhý USB-C kabel. Právě ten hraje hlavní roli v tom, jak jednoduché je Quadcast S ve finále používat. O tom si ale povíme později.

-
i Zdroj: Hrej.cz
-

Jak už jsem zmínil, pokud neplánujete mikrofon montovat na rameno, máte s vybalením rovnou vystaráno. Mikrofon totiž dorazí připavněný na podstavci pomocí gumiček, které plní funkci lehkého tlumiče vibrací. Podstavec je velice jednoduchý, stejně jako mikrofon, jehož řešení je ale velice chytré. Na spodní straně je otočný kruh, pomocí kterého ovládáte hlasitost mikrofonu. Na zadní straně je opět otočný prvek, tentokrát menší kolečko pro změnu režimů, tedy snímání hlasu. Výčet funkcionalit uzavírá vršek, který reaguje na dotyk a jednoduchým „plácnutím“ můžete mikrofon umlčet.

Recenze mikrofonu HyperX Quadcast S, jednoduchého ale skvělého nástroje nejen pro tvorbu obsahu
i Zdroj: Hrej.cz

Quadcast S navíc velmi efektně vypadá. Přímo za kovovým děrovaným krytem je zabudovaný pop filtr, který velice efektně rozbíjí LED diody umístěné uvnitř. Ty ve verzi S podporují RGB osvětlení, klasický Quadcast dokáže svítit pouze červeně. Mikrofon se pak připojuje již zmíněným USB-C kabelem.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama