Overwatch 2 Recenze Recenze Overwatch 2 Invasion DLC - prvního příběhového přídavku

Recenze Overwatch 2 Invasion DLC - prvního příběhového přídavku

Lukáš Černohorský

Lukáš Černohorský

3. 9. 2023 18:00

Seznam kapitol

1. Okleštěná verze slibů 2. Klady a zápory

Overwatch se konečně po mnoha letech od spuštění původní hry dočkal příběhového režimu. Ten nicméně dorazil v poněkud omezené podobě oproti původním slibům a není zrovna nejlevnější. Jaká je tedy zábava jej hrát a jaký je ten poměr ceny a výkonu?

Reklama

Je to téměř rok, co Blizzard konečně vydal pokračování k velmi oblíbené PVP střílečce plné hrdinů. Zpočátku jim plán vycházel - hra měla sezóny, přidávali hrdiny i nový obsah. Do hry se nečekaly fronty a proudily do ní davy lidí. Blizzard přešel na moderní systém v podobě free to play hry a battlepassů pro sezóny. Jistě, nebylo to pro každého a mnohým hráčům chyběl obsah z jedničky, který byl nyní uzamčen za nákupní měnou.

Pokud vás však battlepass netrápil, tak jste dostali vylepšenou verzi první hry s novými mapami, režimy i hrdiny. Hra tedy mohla růst do krásy. Ovšem jeden slib Blizzard nenaplnil: PvE režim. Když jsem s jedničkou začínal, chyběla mi jediná věc. Singleplayerový zážitek.

Recenze Overwatch 2 Invasion DLC - prvního příběhového přídavku
i Zdroj: Lukáš Černohorský / Hrej.cz

Ten dvojka slibovala již od svého odhalení v roce 2019. Pak Blizzard oznámil, že příběhová část nebude při vydání a vyjde v dalším roce. A následně přišla další rána. Samotný koncept byl údajně příliš ambiciózní a příliš komplikovaný na to, aby v této podobě spatřil světlo světa. Nakonec vývojáři slíbili, že se dočkáme alespoň několika oddělených misí, které se nám postupně budou otvírat v rámci nadcházejících sezón. Nebudu zapírat, že se jedná o hořkou pilulku pro všechny hráče a také pro mě, jelikož jsem po PvE režimu křičel od první chvíle, kdy jsem se začal o hru zajímat. Navíc pro mě byla největším tahákem dvojky. 


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

  • Doporučená cena: 15 Euro
  • Potěší vás v případě, že: Máte rádi Lore Overwatche a dlouho jste čekali na takovýto zážitek.
  • Česká lokalizace: Není.
  • Jak dlouho mi hra vydrží? Pouhé dvě hodiny. 
  • Bude vás bavit, pokud: Baví vás střílečky a chcete kousíček příběhu z oblíbeného Overwatche.
  • Budete naštvaní, pokud: Když máte dohráno a musíte čekat na další sezónu na další mise. 

Co naděláme. Někdy větru a dešti prostě neporučíš. Nemá tedy smysl brečet nad zahozeným konceptem singleplayerové kampaně, kde byste mohli vylepšovat schopnosti svých hrdinů v bohatém stromě dovedností. Musíme se místo toho spokojit s tzv. Invazemi. 

Overwatch 2 začal již šestou sezónu a hra vzbuzuje rok po vydání od hráčů protichůdné reakce, což můžete zaznamenat na jejích diskuzních fórech, sociálních sítích nebo třeba na Twitchi. PvP systém je stále bohatý a těží z nových hrdinů, režim PvE obdržel podle ročních svátků různé eventy a nyní tedy konečně přišly i ony Invaze. V první vlně jsme se ale dočkali pouze tří.

První
Poslední
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama