Mario Party Superstars Recenze Recenze Mario Party Superstars, další z párty kompilací made in Nintendo

Recenze Mario Party Superstars, další z párty kompilací made in Nintendo | Kapitola 3

Martin Synek

Martin Synek

10. 11. 2021 19:10

Seznam kapitol

1. UŽ ZASE PAŘÍME 2. POŘÁDNÝ VÝBĚR 3. NEJSTE NA TO SAMI

Když jsem se posledně radoval ze souboru mikroher, které s sebou přitáhl poslední WarioWare, ani by mě nenapadlo, že večírek ještě zdaleka nekončí. Nintendo přikládá pod kotel a pro všechny milovníky gaučového hraní (a nejen pro ně) aktuálně přináší průřez historií značky Mario Party v podobě titulu Superstars.

Reklama

HVĚZDY A MINCE

Je nutné ještě zmínit další dobrou zprávu. Ve hře je i online multiplayer, což oproti poslední inkarnaci velice potěší. Nemáte-li tedy po ruce partu kamarádů, problém vyřeší alespoň neznámí parťáci. Nicméně tato funkce je samozřejmě podmíněna nutností mít zaplacené Nintendo Online. 

-
i Zdroj: Hrej.cz
-

Pokud však dostatek podobně postižených jedinců po ruce máte, skladbu miniher si můžete jednoduše sestavit sami a už se jen a pouze bavit. Hra sama nabízí několik variant a balíčků miniher, kde si každý dokáže vybrat ty své nejoblíbenější.

Graficky jde novinka ve stopách tři roky starého předchůdce a přináší veskrze pozitivní dojmy. Staré hry v novém grafickém kabátku vypadají náramně, přičemž si zachovávají původní oldschool feeling. Stejné je to i s hudbou a zvuky obecně. Ty se od svého předchůdce vlastně moc nezměnily a všechno je stále takové hudebně hravé a barevné. Osobně mám tento styl rád a pokud se podíváte do zdejší galerie na mnou pořízené obrázky, můžete si svůj obrázek udělat sami.

Výběr miniher i desek je parádní, možností, jak si hru užít je taky velká spousta.

Když se to vezme kolem a kolem, jde o velmi kvalitní zábavu, která zůstává i se svou bohatou nabídkou miniher zbytečně při zemi. Výběr miniher i desek je parádní, možností, jak si hru užít je taky velká spousta, jenže v mých očích to mohlo být ještě o dost lepší. Nejvíce mě v tomto ohledu mrzí absence využití všech možností ovládání, které nabízí Nintendo Switch. Takto dostáváte pouze prvotřídní derivát oldschool zábavy, která k hráčům promlouvala v minulosti skrze konzole Nintendo 64, Gamecube nebo Wii či WiiU. Nic více, ale ani nic méně.

Mario Party Superstars
Nintendo Switch Switch

Verdikt

Skvělá kompilace, která pokrývá starší éru série Mario Party, ale malinko zapomněla na to, že vychází pro Nintendo Switch. Pět hracích desek a stovka miniher nezakryjí fakt, že ovládací schéma Switche zůstalo trestuhodně nevyužito. Je to však jediný zásadní nedostatek jinak skvělé hry.

Co se nám líbí a nelíbí?

Výborná hratelnost
5 herních desek plus stovka miniher
Graficky velmi povedené
Online multiplayer
Skvělé ovládání
Úplná absence pohybového ovládání
Režim sólo je nezábavný
Malý výběr postav
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama