Recenze Logitech G413 SE, klasické klávesnice střední třídy
i Zdroj: Hrej.cz
Hardware Článek Recenze Logitech G413 SE, klasické klávesnice střední třídy

Recenze Logitech G413 SE, klasické klávesnice střední třídy | Kapitola 2

Radek Raudenský

Radek Raudenský

27. 2. 2022 11:06

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. SPÍNAČE 3. POUŽÍVÁNÍ, ZÁVĚR

Logitech i další prémiový výrobci v minulém roce zásobovaly trh s herním příslušenstvím spíše cenově náročnými produkty. I když nabízí velkou kvalitu, ne každý si může (nebo chce) dovolit utratit za klávesnici 4 a více tisíc. I na ty si ale Logitech hned zkraje roku vzpomněl. Na konci ledna vydal výrobce vylepšenou verzi Logitech G413 s přízviskem SE. Jak sám zmiňuje, klávesnice je především cenově výhodná, zároveň by ale měla být pevná a spolehlivá. Zdali se toto motto splnilo si řekneme v dnešní recenzi.

Reklama

SPÍNAČE

Tady sem se zprvu obával. Totiž jediný problém, který sem při čtení první tiskové zprávy četl, byly spínače. Ty Logitech nijak nepopisoval a dokonce stále nepopisuje – na krabici totiž visí pouze jednoduchý popis funkčnosti spínačů, jejich výrobce nikoliv. U levných klávesnic to nebývá úplně dobré znamení. Více prozrazuje až popis například na czc.cz, dle kterého do klávesnice zamířili Kailh Brown.

Recenze Logitech G413 SE, klasické klávesnice střední třídy
i Zdroj: Hrej.cz

Budu upřímný, se značkou Kailh nemám téměř žádné zkušenosti. Vím, že jde o značku konkurující Cherry, a to především v ceně. Původně jsem si myslel, že jde o výrobce podobného Outemu, u kterých bývají spínače opravdu věrné své ceně. Svůj strach se mi ale nepotvrdil.

Původně jsem se bál, že switche budou vrzat, bude se s nimi nepříjemně psát, avšak nic z toho se nepotvrdilo. Je mi to už blbé neustále opakovat, ale spínače jsou prostě ty nejklasičtější hnědé switche, jaké si můžete představit. Lehké při počátečním stisku, přičemž ke konci se odpor zvětšuje. Vše je plynulé, poměrně příjemné, nerušící. Asi bych si dokázal představit spíše červené, klasické lineární, spínače, to už je ale preference čistě subjektivní. Očividně tak Kailh funguje opravdu dobře a jde především o velice dobrou, řekl bych stejnou, alternativu ke známějších Cherry či vlastní produkci.

Hnědá verze nenabízí “kliknutí” jako v případě modrých switchů, ale pouze lehké zadrhnutí přepážky. Pokud se budeme na mechaniku dívat čistě papírově, má Kailh Brown maximální odpor 0,5 N, tedy 50 gramů, a to při uražené vzdálenosti 0,6 milimetrů. Následně se odpor zmenšuje, a to vzhledem k překlenutí přepážky u spínače.

Recenze Logitech G413 SE, klasické klávesnice střední třídy
i Zdroj: Hrej.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama