Recenze Logitech G413 SE, klasické klávesnice střední třídy
i Zdroj: Hrej.cz
Hardware Článek Recenze Logitech G413 SE, klasické klávesnice střední třídy

Recenze Logitech G413 SE, klasické klávesnice střední třídy

Radek Raudenský

Radek Raudenský

27. 2. 2022 11:06

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. SPÍNAČE 3. POUŽÍVÁNÍ, ZÁVĚR

Logitech i další prémiový výrobci v minulém roce zásobovaly trh s herním příslušenstvím spíše cenově náročnými produkty. I když nabízí velkou kvalitu, ne každý si může (nebo chce) dovolit utratit za klávesnici 4 a více tisíc. I na ty si ale Logitech hned zkraje roku vzpomněl. Na konci ledna vydal výrobce vylepšenou verzi Logitech G413 s přízviskem SE. Jak sám zmiňuje, klávesnice je především cenově výhodná, zároveň by ale měla být pevná a spolehlivá. Zdali se toto motto splnilo si řekneme v dnešní recenzi.

Reklama

BALENÍ, VZHLED

Jak už bylo zmíněno, klávesnice cílí především na nízkou cenu. V balení tak najdete jen to nezbytné, tedy samotnou klávesnici. Na Logitech se ale nedá zlobit, žádné bonusy často nedodávají ani dražší kousky. 

U vzhledu to bude ale velice náročné. Na jednu stranu by se dalo zpracování shrnout jednou větou. Logitech udělal klávesnici přesně podle vzoru průměrné klávesnice na trhu. Jenže zaprvé bych tím úplně nezaplnil svou recenzi a podruhé by to byla škoda. Opět se tu totiž dostáváme na, jak já velice rád říkám, průměr průměrů. Ale ten nejlepší, jaký si můžete představit. Tu klasiku, dobrou práci, šedou šeď. Jak to myslím?

Recenze Logitech G413 SE, klasické klávesnice střední třídy
i Zdroj: Hrej.cz

V dnešní době, kdy je trh extrémně přesycený obrovskou várkou různorodých produktů, se výrobci snaží odlišit. Čímkoliv to jde. Dražší produkty tak nejsou „jenom“ kvalitní, ale často přináší nějaké novinky. Nedá se říct, že by byly špatné, ale ne vždy se podaří vše dotáhnout do konce. Většinou se soustředí na jednu věc, kterou chtějí dělat nejlépe, avšak v jiných ohledech jejich použití pokulhává. Při používání si jich všimnete, narazíte na moment, kdy vám něco nesedí. 

V takový moment je vlastně velice těžké najít nějaký průměr. Něco, co si na nic nehraje, co je přesně v tom středu a u čeho víte přesně, co očekávat. Ale Logitechu se to podařilo a já sem za to rád. K používání se ještě dostaneme, potřeboval sem tu ale přinést tuto předmluvu – abyste další popis nebrali negativně, spíše naopak.

Recenze Logitech G413 SE, klasické klávesnice střední třídy
i Zdroj: Hrej.cz

G413 SE, v našem případě v plnohodnotném provedení, je postaveno na naprostém základu mechanických klávesnic. To znamená pevné plastové tělo, na kterém je nasazen hliníkový plát. Ten je vyveden v matné černé barvě, přičemž celý povrch je zbroušen. Elegantní, jednoduché, bez keců. Celá kostra je opravdu bytelná, neprohýbá se a ani nijak nereprodukuje zvuk mechaniky. Na vrchu nalezneme velice překvapivě PBT klávesy, které jsou považovány za kvalitnější kusy a často jimi nedisponují ani dražší klávesnice. Spínače jsou doplněny LED osvětlením, které bohužel zvládne pouze jedinou barvu – bílou. Jednoduché, prosté, Logitech zde nevymýšlí žádné blbiny okolo a dodává prostý, ale dost slibný produkt.

Recenze Logitech G413 SE, klasické klávesnice střední třídy
i Zdroj: Hrej.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama