Recenze Recenze Lenovo Legion 7, nekompromisního monstra s RTX 3080 za 60 tisíc korun

Recenze Lenovo Legion 7, nekompromisního monstra s RTX 3080 za 60 tisíc korun | Kapitola 3

Radek Raudenský

Radek Raudenský

22. 9. 2021 19:00

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. VÝKON 3. SOFTWARE, ZÁVĚR

Bohužel, je mi nás – hráčů na počítačích – líto. Je září, téměř rok od představení nových grafických karet a už brzy nám NVIDIA nejspíše představí další řadu RTX 40XX. Jenže naprostá většina hráčů si na nové grafické karty ani nesáhla, jelikož jich je stále nedostatek. Pokud bychom chtěli upgrade opravdu nutně, vyjde nás grafika i na dvoj až třínásobek původní prodejní ceny. Jednou z možností, jak se do nové generace hraní pustit, tak jsou ještě notebooky. Lenovo nám jednoho ze zástupců výkonných high-end notebooků zaslalo. Model Lenovo Legion 7 16ACHG6 přináší téměř ty nejlepší specifikace, které dnes v šasi na cesty můžete najít. Procesor AMD Ryzen 9 5900HX a grafická karta NVIDIA GeForce RTX 3080. V dnešní recenzi si tak ukážeme, jak vypadá hraní na komponentech, které jsou pro spoustu hráčů stále písní budoucnosti.

Reklama

SOFTWARE

Stejně jako v případě Lenovo Legion 5 Pro doplňuje i tento kus Lenovo Vantage, vlastní software pro správu počítače. Ten eviduje využití komponentů, dovoluje upravit chlazení, omezit datový tok na síti, ladit zvuk skrze rozhraní Nahimic a taktéž upravit podsvětlení. 

Recenze Lenovo Legion 7, nekompromisního monstra s RTX 3080 za 60 tisíc korun
i Zdroj: Hrej.cz

ZÁVĚR

Buďme upřímní. Legion 7 přináší nekompromisní výkon. V době recenzování se ještě na trhu pohybovalo pár kousků, dnes je ale notebook opět vyprodaný, což jenom svědčí o hladu pro výkonných komponentech – rozhodně nejde o levnou záležitost. Konkrétně tento kus vás na czc.cz vyjde na slušných 62 tisíc korun, na naskladnění si dle současných informací počkáte zhruba měsíc. Z hlediska výkonu a použitelnosti můžu notebook jenom doporučit, vzhledem k nedostatku grafických karet i výkonných procesorů je to jedna z mála cest, jak se k hardwaru dostat. Samozřejmě za předpokladu, že chcete maximálně zainvestovat do výkonného herního železa. Levná záležitost to logicky není.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama