Recenze Lenovo Legion 5 Pro, výkonného notebooku s Intel Core i7 a GeForce RTX 3070 Ti
i Zdroj: Lenovo
Recenze Recenze Lenovo Legion 5 Pro, výkonného notebooku s Intel Core i7 a GeForce RTX 3070 Ti

Recenze Lenovo Legion 5 Pro, výkonného notebooku s Intel Core i7 a GeForce RTX 3070 Ti | Kapitola 4

Radek Raudenský

Radek Raudenský

29. 9. 2022 13:00

Seznam kapitol

1. BALENÍ A ZEVNĚJŠEK 2. VÝKON 3. SOFTWARE 4. ZÁVĚR

Jak se říká, když se daří, tak se daří. Jestli se v posledních měsících a letech vybudovala mezi notebooky jedna význačná značka, bude to právě Lenovo Legion. V průběhu let jsme mohli vidět více a více reklam, v současné době Lenovo sponzoruje několik velkých turnajových akcí, platí si reklamy kde to jenom jde a jejich logo visí například u tradičně masivní akce Subtember na Twitch.tv.

Reklama

ZÁVĚR

Notebook jsem používal jak pro aktivní hraní a práci jakožto hlavní nástroj místo desktopu, tak jako prostý přehrávač filmů do postele a jako přenosný nástroj pro práci bez aktivního napájení. Musím uznat, že ve všech případech fungoval dobře a v tichém režimu, kdy se šetří baterie, mě překvapilo, že vydržel klidně čtyři až pět hodin bez baterie. To je dle mého na takový notebook, který má našlapané vnitřnosti, poměrně dobré skóre.

Recenze Lenovo Legion 5 Pro, výkonného notebooku s Intel Core i7 a GeForce RTX 3070 Ti
i Zdroj: Lenovo

Je pravdou, že je notebook trochu těžší, ale pokud ho hodíte do batohu, je jeho přenášení úplně v pohodě, stejně jako výsledné používání. Psal sem s ním na koleni v Gamescomu, pracoval s ním celé dny a na konci dne hrál a nakonec ho vzal na gauč pro sledování filmů. Všude sloužil jako dobrý společník a i díky režimům se dokázal přizpůsobit situaci.

Konkrétně tento model, tedy 16IAH7H v konfiguraci s Intel Core i7-12700H, GeForce RTX 3070 Ti, 1TB M.2 SSD a 32 GB RAM vás vyjde přibližně na 50 tisíc korun. To už je cena, nad kterou se nejeden hráč zamyslí. Když jsem si ale zkoušel sestavit testovací desktop s podobnými specifikacemi, vyšla mi cena cca. 45 tisíc korun za základní sestavu. K tomu pak musíme připočítat i nějaký monitor, případně příslušenství, a najednou je cena notebooku prakticky stejná. Za mě je to vzhledem k vnitřnostem, kvalitě a celkovému přístupu dost slušná cena, pokud hledáte nástroj, který můžete použít k práci, ale i hardcore hraní. Nemusíte řešit, zdali vám počítač tu či onu hru rozjede, jelikož tady máte jistotu, že každou hru spustíte bez problémů – a to nejen doma na stole, ale i ve vlaku, na hotelu nebo na přednášce ve škole. 

LENOVO LEGION 5 PRO

Verdikt

Velice slušný stroj, který dále pokračuje ve velice dobrém tažení celé značky Lenovo Legion. Velice dobrý zevnějšek doplňují výkonné vnitřnosti, s nimiž se nemusíte bát o žádnou hru současnosti. Pohodlně si s ním zahrajete doma s externím monitorem i na cestách.

Co se nám líbí a nelíbí?

Vysoký výkon
Decentní design
Velká nabídka softwaru
Kompaktní stroj pro práci i hraní
Cena/výkon
Absence DisplayPort
Větší brick na nabíjení
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama