Recenze HyperX Armada, premiéry HyperX v oblasti monitorů
i Zdroj: HyperX
Článek Recenze HyperX Armada, premiéry HyperX v oblasti monitorů

Recenze HyperX Armada, premiéry HyperX v oblasti monitorů

Radek Raudenský

Radek Raudenský

1. 12. 2022 08:38

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. OBRAZ 3. SOFTWARE, ZÁVĚR

Výrobce HyperX je mezi výrobci hardwaru skutečně výjimkou. Samozřejmě od doby, kdy jej koupilo HP, je společnost rozdělena na dvě úplně odlišné divize, výrobce herních periférií ale pokračuje ve své cestě inovací a přinášení osvědčených výrobků. Sluchátka Cloud 2 jsou do dnes naprostou klasikou mezi sluchátky, pokud chcete velice dobrý poměr cena/výkon. Relativně nedávno jsme se dočkali třeba dechberoucích Cloud Alpha Wireless, které vydrží neuvěřitelných 300 hodin na baterce. HyperX má zkrátka jasnou pozici na trhu a osobně se výrobce hodně odlišuje od ostatních značek.

Reklama

A to i svým nejnovějším produktem. HyperX totiž představilo vlastní herní monitor, respektive celou řadu monitorů Armada. A opět dokázali udělat něco trochu jinak. Především – HyperX muselo někde sebrat nové know-how, vědomosti toho, jak se vlastně dělá monitor, jak ho udělat dobře a přizpůsobit ho pro hry. Sice mají po ruce experty z HP, stále se ale museli rozhodnout, jak to udělat po svém. A tak představují monitory, které kromě poměrně zajímavých specifikací přináší nikoliv klasický stojan, ale rameno. Na papíře to možná nezní tak „wau“, jak bych chtěl, ve skutečnosti je to ale velký krok do neznáma.

BALENÍ, VZHLED

S tím tak samozřejmě souvisí i balení, které v krabici přijde. Klasicky masivní krabici plnou výplně a různých kabelů (včetně červeně potaženého DisplayPort kabelu, hezký detail) zde najdeme samotný monitor, který je až překvapivě lehký. Rozhodně nemůžu říct, že by byl špatně postavený, z držení je ale cítit plastové tělo – osobně mi ale na kvalitě těla u monitoru, jehož hlavním komponentem je panel, úplně nezáleží. Samozřejmě zde pak najdeme i ono rameno.

Recenze HyperX Armada, premiéry HyperX v oblasti monitorů
i Zdroj: HyperX

Vzhledově je celý produkt vyveden velice jednoduše a minimalisticky. Záda monitoru jsou tvořena, jak už jsem zmínil, z texturovaného plastu a doplňují ho jednoduché lesklé křivky. Rameno se skládá ze tří komponentů, a to hlavní základny, která se klasicky připevní ke stolu, podstavce a druhé části ramene, které se připevňuje k monitoru. 

I když by se rameno mělo v základu přidělávat na zadní stranu stolu, můj současný setup by vyžadoval spoustu předělávek, tudíž jsem vyzkoušel, zdali je možné pohodlně používat konfiguraci i při namontování ramene z boku. Můžu vás ubezpečit, že jsem nezaznamenal problém, díky obrovským možnostem pohybu jsem si monitor pohodlně nastavil tak, jak mi vyhovovalo. Samozřejmě si z monitoru můžete udělat i vysokou věž nebo jej jakkoliv jinak nastavit – třeba i jako „pověšenou“ televizi, na kterou se díváte ze spodu. Rameno je za mě kvalitně vyvedené a monitor drží úplně bez problému na jednom místě. Nezaznamenal jsem samovolné pohyby ani jiné problémy.

Recenze HyperX Armada, premiéry HyperX v oblasti monitorů
i Zdroj: HyperX

Co se připojení týče, zde bude Armada pokulhávat. Nabízí totiž čistě připojení pro zobrazení, a to dvě HDMI 2.0 a jeden DisplayPort 1.4. Osobně jsem nikdy nevyužíval připojení USB nebo dalších komponent, u takového monitoru bych to ale rozhodně čekal. Stejně tak zde chybí vestavěné reproduktory – dost možná je to ale důvod i toho, že HyperX obecně cílí na více zapojené hráče, kteří nejspíše hrají se sluchátky či vlastními reproduktory.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama