Recenze HyperX Armada, premiéry HyperX v oblasti monitorů
i Zdroj: HyperX
Článek Recenze HyperX Armada, premiéry HyperX v oblasti monitorů

Recenze HyperX Armada, premiéry HyperX v oblasti monitorů | Kapitola 2

Radek Raudenský

Radek Raudenský

1. 12. 2022 08:38

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. OBRAZ 3. SOFTWARE, ZÁVĚR

Výrobce HyperX je mezi výrobci hardwaru skutečně výjimkou. Samozřejmě od doby, kdy jej koupilo HP, je společnost rozdělena na dvě úplně odlišné divize, výrobce herních periférií ale pokračuje ve své cestě inovací a přinášení osvědčených výrobků. Sluchátka Cloud 2 jsou do dnes naprostou klasikou mezi sluchátky, pokud chcete velice dobrý poměr cena/výkon. Relativně nedávno jsme se dočkali třeba dechberoucích Cloud Alpha Wireless, které vydrží neuvěřitelných 300 hodin na baterce. HyperX má zkrátka jasnou pozici na trhu a osobně se výrobce hodně odlišuje od ostatních značek.

Reklama

OBRAZ

Nastavení a pohyb s monitorem máme za sebou, teď to hlavní – jak vypadá obraz? Zde Armada válí. Do redakce jsme na test dostali 27 palcový model, který má IPS rovný panel s rozlišením Quad HD, tedy 2560x1440 s detailností 109 ppi. Jasnost je dost vysoká, a to 450 nitů při základním nastavení a až 550 s HDR. Panel podporuje až 165 Hz a odezva je při nejlepším nastavení 1ms, ta ale už klasicky přináší nepříjemné, i když u Armady snesitelné artefakty – a to i díky podpoře základního G-SYNC.

Recenze HyperX Armada, premiéry HyperX v oblasti monitorů
i Zdroj: HyperX

Jak jsem zmínil, Armada válí, a to především v přednesu barev. Papírově nabídne 96% pokrytí DCI-P3 a 87% pokrytí AdobeRGB. Záleží na zvoleném režimu, větší pokrytí a lepší barvy monitor poskytne v Gaming režimu.

A musím říct, že podání barev je skvělé. Když jsem monitor vůbec poprvé zapnul, až jsem se divil, jak vlastně barevnou plochu mám. Všechny barvy jsou totiž extrémně syté a bohaté. Černá vypadá bez zapnutého HDR skvěle, i když pro multiplayerové hráče se rozhodně vyplatí zapnout HDR. To sice černou vyjasňuje, ale zase skvěle vytáhne případné siluety nebo předměty v ní skryté.

Jak hraní her, tak sledování filmů jsem si s monitorem opravdu neskutečně užil, obraz je totiž nejen krásný na pohled, ale také jemný. 109ppi je dostatečná detailnost na to, abyste absolutně nezaznamenali velikost jednotlivých pixelů, vše je tak krásně plynulé a čisté. I 165 Hz mi přišlo více než dostatečných, i s poměrně silnou sestavou jsem se třeba ve Warzone 2, Forza Horizon 5 či dalších hrách na více FPS nedostal.

S odrazy ani jasem si u HyperX Armada opravdu nemusíte lámat hlavu. Povrchová úprava displeje je na velice dobré úrovni a pohlcuje naprostou většinu případného osvětlení. Stejně tak jasu je při maximální úrovni možná až moc, což je rozhodně dobře.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama