Recenze HyperX Armada, premiéry HyperX v oblasti monitorů
i Zdroj: HyperX
Článek Recenze HyperX Armada, premiéry HyperX v oblasti monitorů

Recenze HyperX Armada, premiéry HyperX v oblasti monitorů | Kapitola 3

Radek Raudenský

Radek Raudenský

1. 12. 2022 08:38

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. OBRAZ 3. SOFTWARE, ZÁVĚR

Výrobce HyperX je mezi výrobci hardwaru skutečně výjimkou. Samozřejmě od doby, kdy jej koupilo HP, je společnost rozdělena na dvě úplně odlišné divize, výrobce herních periférií ale pokračuje ve své cestě inovací a přinášení osvědčených výrobků. Sluchátka Cloud 2 jsou do dnes naprostou klasikou mezi sluchátky, pokud chcete velice dobrý poměr cena/výkon. Relativně nedávno jsme se dočkali třeba dechberoucích Cloud Alpha Wireless, které vydrží neuvěřitelných 300 hodin na baterce. HyperX má zkrátka jasnou pozici na trhu a osobně se výrobce hodně odlišuje od ostatních značek.

Reklama

SOFTWARE

Co je u HyperX zvykem, je poměrně malá škála nastavení, což je i není případ tohoto monitoru. Ten je totiž podporován v rámci dedikovaného HyperX NGENUITY, kde se ale dočkáte pouze základního nastavení, jako je jas, kontrast, zapnutí G-SYNC či dodatečných funkcí jako je ukazatel FPS a crosshairu. Samozřejmostí je i zvolení režimu zobrazení, osobně jsem přepínal mezi Standard a Gaming. 

Recenze HyperX Armada, premiéry HyperX v oblasti monitorů
i Zdroj: Hrej.cz

Mnohem širší škálu ale nabízí OSD, které se ovládá tradičně přes joystick na zadní straně monitoru. Zde si hráči mohou nastavit celou škálu vlastností monitoru, ať už jde o rychlost odezvy, barevné podání, dynamický kontrast, ostrost či úroveň černé barvy. Jak jsem ale zmiňoval, Armada 27 funguje skvěle out-of-the-box, jak bývá u HyperX zvykem – případné nastavování je tak pro opravdové zájemce.

ZÁVĚR

Nový produkt i segment, do kterého HyperX vstoupil, se z hlediska výkonu povedl. Kromě netradičního přibalení ramena, které poskytuje uživateli obrovskou volnost, se povedl především panel, respektive jeho nastavení. To podává nádherné, syté barvy, plynulý a především vtahující zážitek ze hraní i sledování filmů. Kde ale Armada pokulhává, což především u HyperX překvapí, je cena. Ta je oficiálně stanovena na 500 dolarů, v době psaní recenze jí HyperX na oficiálních stránkách zlevnil na 399 dolarů. U nás se monitor nyní prodává za necelých 14 tisíc korun, což je sice stále dost, ještě před několika týdny ale u monitoru visela cenovka ještě o tři tisíce vyšší. Hodně tak záleží na tom, co vy jako zákazníci požadujete. Armada je velice specifický kousek, který vás oprostí třeba od nutnosti shánět kompatibilní rameno, zároveň ale nabízí opravdu krásný přednes obrazu. Chybí ale některé funkce či možnosti připojení, na což musíte při koupi myslet.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama